Nu numai ca au un indice glicemic mai scazut decat surorile lor ciresele, dar au si un nivel mai mare de vitamina C si antioxidanti. De ce sa nu optam atunci pentru aceste minuni dulci acrisoare, colorate in cel mai frumos rosu burgund pe care l-a pictat natura? De ce sa le ignoram pe nedrept cand ele au atat de mult sa ne ofere?

Nu numai ca au un indice glicemic mai scazut decat surorile lor ciresele, dar au si un nivel mai mare de vitamina C si antioxidanti. De ce sa nu optam atunci cand vine vorba de fructele pe care le consumam pe timp de vara pentru aceste minuni dulci acrisoare, colorate in cel mai frumos rosu burgund pe care l-a pictat natura? De ce sa le ignoram pe nedrept cand ele au atat de mult sa ne ofere?

Foto Sour Cherries_Shutterstock

10+ motive pentru a consuma visine, un miracol antioxidant

Consumul de visine contribuie la refacerea tesuturilor musculare astfel incat consumul lor este indicat celor care fac miscare multa si intensa si sunt expusi febrei musculare. Oamenii de stiinta de la Centrul de Cercetare din Londra au descoperit ca pentru 90% din oamenii care au baut suc de visine inainte si dupa exercitii, recuperarea a avut loc in mai putin de 24 de ore. Suficient sa ne convinga sa le consumam inainte de a trece pe la sala, nu?

In plus, datorita pigmentilor de antocianina care le coloreaza atat de frumos, visinele au proprietati antiinflamatorii, reducand inflamatiile si calmand durerile din organism. Visinele reduc stresul oxidativ care afecteaza muschii, usurand astfel durerea.

Visinele reprezinta un adevarat coctail vitaminic, cu o compozitie impresionanta de apa ( 88,6 %). Restul este reprezentat de zaharuri, acizi, pectine, proteine, celuloza, tanini, dar si de saruri minerale precum fier, fosfor, calciu, magneziu, cupru, zinc sau vitamine - A, B1, B2, B9, C, E, PP, caroten. Ele contin si potasiu, care ajuta la mentinerea sanatatii pielii si a inimii. Mai mult, datorita flavonoizilor (substante antioxidante) pe care ii contin visinele au capacitatea de a energiza si detoxifia organismul, dar si de a combate durerile de cap sau depresiile.

Consumul de visine este indicat si pentru prevenirea bolilor de inima, a atacurilor cerebrale si chiar a diabetului de tip 2. Motivul? Visinele contin pectina, o fibra solubila ce regleaza tractul intestinal si reduce nivelul de colesterol din sange, principalul factor de risc in dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

Visinele sunt recomandate si in cazulor celor care sufera de guta, o forma de artrita ce presupune inflamatia articulatiilor. Consumul lor constant reduce nivelul de acid uric care in cantitati mari formeaza cristale in articulatii si in tesuturile care le inconjoara. Aceeasi cantitate mare de acid uric poate fi cauza unei artrite gutoase extrem de dureroase.

In plus, visinele contin mai mult betacaroten decat ciresele, iar ciresele contin de 19 ori mai mult betacaroten decat afinele si capsunile. Betacarotenul este transformat de organism in vitamina A. Stim cu totii ca aceasta vitamina esentiala contribuie la mentinerea elasticitatii pielii si la prevenirea imbatranirii ei, protejand totodata vederea.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri