Descoperiti remedii care regleaza concentratia glucozei in sange.

Tratamente naturiste in diabet: Hrisca

Hrisca are efect hipoglicemiant, datorita unui compus chiroinozitol, care creste utilizarea glucozei in celule, asemanator actiunii insulinei.

Se utilizeaza sub forma de terci sau sub forma de faina, peste care se toarna apa in clocot.
Cantitatea zilnica trebuie sa fie de 300 g, repartizata in cadrul celor trei mese principale. Se mai poate combina cu legume si fructe de sezon sau cu miere.

Tratamente naturiste in diabet: Schinduf

Schinduful este o planta cu efect hipoglicemiant puternic in timp, care va necesita reducerea gradata a dozelor de insulina.

Alaturi de un regim alimentar corect, schinduful poate sa faca posibila renuntarea la insulina.

Se face o cura de 12 luni cu infuzie combinata de schinduf, din care se beau 2-3 cani pe zi.

Infuzia combinata se prepara astfel: 1-2 lingurite de pulbere de seminte de schinduf se pun intr-o jumatate de cana de apa, de seara pana dimineata, cand se filtreaza; pulberea ramasa se opareste cu o jumatate de cana de apa fierbinte, dupa care se lasa la racit 20 minute.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor FOREO lansează un nou brand anti-îmbătrânire

Se strecoara, se combina cele doua extracte si se beau cate trei cani pe zi, inaintea meselor principale.

De asemenea, se poate face o cura de 3-6 luni cu schinduf, timp in care se iau 3 lingurite de pulbere de seminte de schinduf pe zi.

Pulberea se obtine prin macinare cu rasnita electrica de cafea, cu 5-10 minute inainte de administrare, pentru pastrarea tuturor principiilor active. Pulberea se tine sub limba 5 minute, dupa care se inghite cu apa, inainte de masa.

Tratamente naturiste in diabet: Stevie

Extractul de stevie care se gaseste in magazinele naturiste este indicat sa fie folosit ca indulcitor, nu doar in caz de diabet, ci de catre toate persoanele.

Acest extract are putere de indulcire echivalenta cu cea a zaharului, insa, spre deosebire de zahar, este un puternic reglator al activitatii pancreasului si adjuvant in diabet.

Roșu în gât: Ce afecțiuni poate indica? 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit Endometrioza - boala pentru care diagnosticarea corectă poate să dureze chiar si 7-12 ani

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri