Descopera tratamente naturiste pentru hepatite si regenerare hepatica, ideale ca adjuvante in terapiile de baza.

Tratamente naturiste in hepatite

1 Armurariu (Silybum marianum)

Armurariul este unul dintre cele mai puternice remedii naturale contra afectiunilor hepatice si un detoxifiant redutabil.

Ceaiul de armurariu/ciulin, cu substanta activa principala, silimarina, face minuni in bolile de ficat. Se bea de trei ori pe zi, inainte de masa.

De asemenea, se recomanda administrarea pulberii de armurariu (obtinuta prin macinarea plantei), cate o lingurita rasa de 3 ori pe zi, in cure de 2 luni, cu 15 zile pauza intre cure. Pulberea se ia inainte de masa si se tine sub limba vreme de 10-15 minute, dupa care se inghite cu apa.

Se poate utiliza si tinctura de armurariu, alaturi de tinctura de anghinare, in proportii egale. Se ia din aceasta combinatie o lingurita de patru ori pe zi, inainte de mesele principale.

2 Pelin

Se amesteca o mana de pelin si rostopasca cu o lingura de usturoi pisat si se pun la fiert in 500 ml de vin alb, pana la primul clocot. Se infuzeaza timp de 2 ore si se consuma 1-2 linguri de vin strecurat, dimineata, inainte de masa, timp de 7 zile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Zalando și Paco Rabanne lansează o colecție capsulă disponibilă exclusiv pe Zalando Editura CUANTIC a lansat Cartea Paștelui

Pulberea de pelin este un extraordinar tonic si protector al ficatului. Se administreaza cate o jumatate de lingurita de 3 ori pe zi, in cure de doua saptamani, cu o saptamana de pauza. Se obtine prin macinare cat mai fina cu rasnita electrica de cafea.

3 Papadie si Macris

Se tin cure de detoxifiere pentru ficat, care dureaza cateva luni, timp in care se consuma de 2-3 ori pe saptamana salata din frunze crude de papadie si macris.

Citeste si:

Papadia - planta miraculoasa cu puteri tamaduitoare

4 Varza

Varza contine o substanta denumita sulforafan, care determina producerea in organism a unor enzime cu rol detoxifiant la nivelul ficatului.

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri