2 Mai 2013 publicat în Tratamente naturiste 13 share-uri

Medicina naturista este foarte generoasa in tratarea bolilor de stomac (gastrita,ulcer) oferind leacuri care au darul nu doar de a calma durerile, ci si de a ajuta la ameliorarea si vindecarea afectiunilor.

3 Suc de cartofi

Pentru dureri la stomac: un cartof crud, cu tot cu coaja, bine curatat si spalat, dat pe razatoarea mica, se mananca pe stomacul gol. Cartoful dat prin razatoare se poate stoarce si se consuma doar sucul.

4 Tarhon

Tarhonul amelioreaza durerile de stomac si balonarile. Se opareste o lingurita de planta cu o cana de apa si se lasa sa stea 10 minute, apoi se consuma dupa masa.

5 Seminte de marar

Se prepara o infuzie dintr-o lingurita de seminte de marar, oparite cu o cana de apa si se lasa sa infuzeze 10 minute. Infuzia se bea dupa masa, pentru calmarea afectiunilor digestive.

6 Pelin

Pelinul, prin con¬tinutul sau de substante amare si uleiuri eterice, regleaza intreaga productie de sucuri digestive: gastrice, duodenale, secretia biliara, imbunatatind functia digestiva.

Vin de pelin

Din frunze proaspete de pelin se prepara un suc, (50 ml)cu ajutorul unui blender. Se incalzeste un litru de vin pana la temperatura de fierbere, peste care se va adauga sucul de pelin si miere. Se strecoara, se depoziteaza intr-un recipient de sticla si se bea un paharel pe stomacul gol, o zi da, una nu, in perioada de primavara-vara.
Se poate administra si pelin uscat, in mancare, in loc de “sare si piper”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Arta corporală cu flori: 20 de idei de tatuaje florale superbe Boala zgarieturii de pisica – infectia cu Bartonella henselae

7 Sunatoare

Sunatoarea este un remediu excelent in gastrita, ulcer gastric, dureri de stomac, digestie defectuoasa, ulcer duodenal.

O reteta pentru aceste afectiuni se prepara din 10 g sunatoare, 6 g menta, 2 g seminte de anason, 50 g miere lichida. Aceste ingrediente se dau intr-un clocot cu un litru de vin alb de calitate, dupa care se strecoara si lichiorul obtinut se administreaza dupa masa de pranz si dupa cina, cate 1 paharel.

8 Coada-soricelului

Tinctura de coada-soricelului se administreaza intern, 30-40 picaturi/zi intr-un pahar de apa sau ceai, dimineata si seara inainte de masa. Bolile in care se recomanda: dureri de stomac, hemoroizi, tulburari menstruale.

sursa foto:shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri