Uleiul de masline, de floarea-soarelui sau de soia, au valoare de medicament.

Uleiuri extravirgine benefice pentru sanatate

Uleiurile extravirgine, obtinute prin presare la rece, sunt alimente-medicament, care nu se prajesc, ci este indicata administrarea lor dimineata, o lingurita pe stomacul gol, sau in salatele de cruditati.

1 Uleiul de masline

Uleiul de masline este bogat in acizi grasi omega 3 si omega 6, vitamina E (unul din cei mai puternici antioxidanti) si alte grasimi polinesaturate care contribuie la scaderea colesterolului rau care se depune pe artere.

Uleiul de masline are cea mai mare concentratie de vitamina E, dintre toate uleiurile, vitamina E fiind numita si vitamin anti-imbatranire.

In afara de efectul protector asupra inimii si vaselor de sange, uleiul de masline ajuta la reglarea secretiei biliare de catre ficat si faciliteaza digestia alimentelor.

Consumul uleiului de masline presat la rece ajuta si la mentinerea elasticitatii si frumusetii pielii, alaturi de mastile naturale care au in compozitie acest ulei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

2 Uleiul de floarea-soarelui

Uleiul nerafinat de floarea-soarelui,extravirgin, obtinut prin presarea la rece a semintelor, este foarte bogat in omega 3 si omega 6, vitamina E. Uleiul extravirgin de floarea-soarelui este un excelent tonifiant general, antianemic si imunomodulator.

Are un continut mare de lecitina, ce ajuta la tonifierea sistemului nervos, contine substante cu efecte antiinfectioase, stimulatoare ale activitatii hormonale si regenerative.

3 Uleiul extravirgin de soia

Uleiul de soia contine acid arahidonic ce ii confera puternice proprietati in reducerea colesterolului din sange dar si in ameliorarea ulcerului gastric si duodenal, acidul arahidonic fiind necesar pentru productia unor substante cu rol protector gastric (prostaglandine).

Vitaminele A si E din compozitia uleiului de soia au efecte antioxidante puternice, neutralizeaza substantele toxice formate in organism, ajuta la imbunatatirea metabolismului si la cresterea oxigenarii tesuturilor.

7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline 7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Cercetarile au aratat ca folosirea uleiului de soia in alimentatie, mai ales de catre femei, ajuta la echilibrarea hormonala, datorita fitoestrogenilor aflati in cantitati importante in compozitia sa, care au si efect anticancerigen, protejand impotriva tumorilor de san si de ovar.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri