In medicina populara cartoful este medicament si leac pentru o multime de boli.

Tratamente naturiste cu cartofi

1 Boli cardiovasculare

Curele de 2-3 saptamani cu suc de cartofi amelioreaza problemele cardiace si circulatorii: hipertensiune, tulburari de ritm, arterite, angina.

Se consuma un pahar de suc de 2-3 ori pe zi, inainte de masa.

Sucul de cartofi este bogat in vitaminele C si B, minerale (dintre care potasiul are un rol important in prevenirea aritmiilor si reglarea tensiunii arteriale) si antioxidanti.

De asemenea, in compozitia cojii de cartofi s-a descoperit o substanta cu rol puternic hipotensor (kukoamina).

2 Reumatism

Decoctul din coji de cartof si sucul de cartofi bogat in minerale si substante cu rol antiinflamator sunt ideale pentru ameliorarea reumatismului.

Se tine o cura de o luna in care, dimineata se bea decoctul iar cu o ora inainte de pranz si cina, se consuma un pahar (200ml) cu suc de cartofi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

3 Calculi urinari

Sucul de cartofi, alaturi de ceaiuri diuretice (soc, cozi de cirese, matase de porumb) este bun si pentru eliminarea si stoparea formarii calculior urinari sau a nisipului la rinichi.

De asemenea, cartofii fierti in coaja se recomanda a fi consumati, pe parcursul tratamentului antibiotic pentru infectiile urinare, intrucat alcalinizeaza urina si ajuta la cresterea efectului antibiotic.

4 Anticancerigen

Anumite substante din coaja cartofilor au un efect antitumoral direct si se afla in atentia cercetatorilor. Cura cu suc de cartofi de 4 saptamani, timp in care se bea 500ml de suc pe zi, se recomanda in cancerul uterin si de prostata.

Sucul se bea imediat dupa preparare, iar cartofii este bine sa aiba coaja de culoare rosie sau galbena, cat mai intensa.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri