ghid pentru o viaţă împlinită

Stevia romaneasca: 10 beneficii aduse sanatatii

Stevia are proprietati antimicrobiene, antioxidante, antiglicemice si antihipertensive, fiind o planta cu reale beneficii asupra sanatatii noastre.

Stevia- 10 beneficii aduse sanatatii

Stevia este o planta bogata in vitamine (B, C si K), saruri minerale (potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc), proteine, fibre, antioxidanti.

1 Diabet

Stevia ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, stimuland totodata productia de insulina.

Acidul clorgenic din compozitia steviei reduce conversia glicogenului in glucoza si scade absorbtia glucozei din intestin.

Consumul de ceai de stevie inhiba pofta pentru alimentele cu zahar.

Pentru prevenirea si tratamentul formelor usoare de diabet, consumul de stevie este indicat mai ales in lunile de primavara.

Citeste si:

In aceasta perioada este recomandat sa se consume de 5 ori pe saptamana, vreme de macar o luna, cel putin 100 g de frunze proaspete, neprelucrate termic.

2 Gingivita

Datorita proprietatilor antibacteriene, ceaiul de stevie este folositor in gingivite si abcese dentare.

Stevia poate opri dezvoltarea bacteriilor din gura responsabile de producerea acizilor care cauzeaza gingivita si cariile.

3 Tulburari digestive

Consumat dupa fiecare masa, ceaiul de stevie ajuta in caz de indigestie sau arsuri la stomac. Frunzele uscate de stevie (ceai de stevie) au actiune antidiareica.

sursa foto:shutterstock

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Stevia romaneasca: 10 beneficii aduse sanatatii.


Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.