Anumite ceaiuri au un efect detoxifiant puternic asupra colonului, de aceea se recomanda consumul lor frecvent pentru mentinerea starii de sanatate a intregului organism

Plante detoxifiante

Urmatoarele plante sunt recunoscute pentru efectele lor benefice asupra organismului, de eliminare a toxinelor din tractul digestiv si de stimulare a peristaltismului.

Se poate prepara o infuzie cu amestec din toate plantele, pentru un adevarat cocteil de purificare a organismului.

1 Rocoina

Rocoina este o planta cu proprietati tonice, digestive, antiinflamatorii, febrifuge, diuretice si calmante.

Planta este recomandata in probleme digestive (gastrite, ulcere gastro-intestinale, colite, constipatie, colon iritabil), afectiuni respiratorii (viroze, faringita, amigdalita, laringita, bronsita, tuse, raceli, raguseala) in afectiuni hepatobiliare (hepatita, colecistita), dar si in caz de oboseala cronica

2 Brusture

Brusturele are efecte antimicrobiene, stimuleaza functia renala si cutanata, fiind un bun diuretic si sudorific (eliminarea toxinelor), scade glicemia, fiind recomandat in diabet, dar si in bolile hepatobiliare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill

3 Trei-frati-patati

Trei-frati-patati este probabil cel mai bun purificator din flora romaneasca.

Infuzia obtinuta din aceasta planta are proprietati diuretice si depurative (curata sangele), ajuta la fluidificarea si eliminarea secretiilor bronsice.

Este de notat si efectul antialergic si antiastmatic.

4 Anghinarea

Anghinarea este planta amara din acest amestec. Rolul ei este de a accelera procesele de eliminare si de a favoriza drenarea ficatului si bilei.

Frunzele de anghinare se caracterizeaza prin efecte sigure asupra bolilor de ficat si rinichi, avand proprietatea de a mari secretia biliara si diureza, regland procesul de formare a colesterolului.

Ceaiul de anghinare are si efectul de a reduce zaharul din sange, fiind indicat in diabet.

Anghinarea favorizeaza eliminarea ureei si a toxinelor de la nivelul ficatului si rinichilor.

A fost lansat primul centru de igienizare dentară din România Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Ceaiul de anghinare este indicat si in bolile tubului digestiv (constipatie, colite, hemoroizi) si ale inimii (angina, hipertensiune, ateroscleroza).

sursa foto:shutterstock; sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri