Anumite remedii naturiste sunt deosebit de benefice in completarea tratamentului unei anemii feriprive (prin carenta de fier).

Tratamente naturiste pentru anemia feripriva

Anemia feripriva este cel mai frecvent asociata cu un aport insuficient de fier sau cu pierderi de sange (acute sau cronice) vizibile sau oculte.

Va prezentam cateva metode naturiste de tratare a anemiei prin deficit de fier.

1 Suc de morcovi

Sucul de morcov contine, in cantitati semnificative unele din cele mai importante elemente pentru producerea globulelor rosii si a hemoglobinei: fier, vitamina C, vitamina B2, acid folic.

Tratamentul antianemic cu suc de morcovi presupune consumul dimineata, pe stomacul gol, a doua pahare de suc de morcovi, care vor inlocui micul-dejun, timp de o luna.

2 Ceaiuri antianemice

Anumite plante au un continut crescut de fier, de aceea se pot consuma cat mai des infuzii din: urzica, sovarv, cretisoara, angelica, pelin alb, catina, macese.

3 Dieta in anemie

Dieta in anemie pune accentul pe alimentele bogate in fier si vitamina C (necesara pentru absorbtia fierului).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri

Surse naturale de fier:

  • Legume: urzici, salata verde, spanac, stevie, sfecla rosie, napi, tomate, usturoi, ceapa, patrunjel, frunze de papadie.
  • Fructe: caise, smochine, coacaze negre, piersici, capsuni, struguri negri.
  • Carne si organe:carne de vita, ficat de porc, rinichi, inima si ficat de vita
  • Galbenus de ou
  • Lapte
  • Nuci, alune de padure
  • Leguminoase: soia, mazare, fasole

sursa foto: shutterstock; sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri