Sinuzita acuta se poate croniciza, daca nu este tratata eficient; tratamentele naturiste pentru sinuzita pot avea efecte uimitoare.

Remedii naturiste pentru tratarea sinuzitei

Simptome ale sinuzitei:

  • Nas infundat
  • Dureri de cap/senzatie de presiune la nivelul fruntii si in zona oculara
  • Dureri in maxilare si in urechi
  • Febra

1 Bai de aburi

Se face un dus cat mai fierbinte, inhaland vaporii si lasand apa sa va curga pe fata. Apoi aplicati pe zona sinusurilor o compresa cu apa fierbinte.

Se recomanda bai de aburi cu ulei esential de brad, menta sau eucalipt. Se toarna 1-2 litri de apa clocotita intr-un lighean nu prea mare, se pun 2-3 picaturi de ulei aromat si se inhaleaza aburii, acoperindu-va capul cu un prosop. Aceste bai fluidifica secretiile si ajuta la drenarea sinusurilor.

In timpul bailor de aburi puteti stimula circulatia la nivelul sinusurilor, prin apasari repetate cu degetele aratatoare, in partea de jos a narilor, la radacina nasului, sub sprancene si la baza pometilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie

2 Spalaturi nazale

Spalaturile nazale cu ser fiziologic sau apa calda cu putina sare si bicarbonat.
Cu o pipeta, puneti cateva picaturi din solutie, pe rand in fiecare nara, astupand cu degetul cealalta nara. Inspirati profund, apoi suflati-va nasul usor.

3 Hrean ras

Consumati o lingurita de hrean ras cu suc de lamaie inainte de masa cu o ora. Hreanul contine substante
care favorizeaza drenajul mucozitatilor.

sursa foto: shutterstock; depositphoto


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri