Echilibrul alimentar pe timp de iarna se mentine pe de o parte prin acumularea de vitamine din ceea ce mancam in fiecare zi si pe de alta parte prin hidratarea corespunzatoare a organismului.

Comunicat de presa

Ce trebuie sa mancam iarna ca sa ne mentinem frumoase si sanatoase?

Mai e putin pana cand iarna isi va intra in drepturi, iar Sarbatorile bat la usa. Inevitabil reprezentantele sexului frumos se simt amenintate de kilograme in plus.

Asta cu atat mai mult cu cat avem tendinta de a compensa carentele de vitamine si minerale cu mancaruri grele sau chiar nocive.

Pentru a ne pastra insa si frumoase si sanatoase, nutriţionistii ne arata cum si ce ar trebui sa mancam.

Echilibrul alimentar pe timp de iarna se mentine pe de o parte prin acumularea de vitamine din ceea ce mancam in fiecare zi si pe de alta parte prin hidratarea corespunzatoare a organismului.

Specialistii in nutritie de la Carezone ne arata care sunt cele mai potrivite substante nutritive si unde le gasim.

Pe langa vitamina C, care reduce durata simptomelor racelii care ne da batai de cap iarna, si care se gaseste în citrice, ardei gras, broccoli, salata verde sau varza, mai avem nevie si de vitaminele A, D, B6 si zinc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Oxitocina – tot ce trebuie sa stii Teribila varsta de 2 ani – ce trebuie sa stii Vrei să lucrezi într-un spaţiu de coworking? Iată ce trebuie să ştii 

Vitamina A creste rezistenta la infectii,prin protejarea epiteliilor si mucoaselor, iar cele mai importante surse sunt ficatul, laptele, branzeturile, galbenusul de ou, pestele, legumele cu frunze verzi, fructele si legumele galbene si portocalii.

Vitamina D cu rol imunomodulator se gaseste foarte greu iarna pentru ca se formeaza sub influenta razelor solare ultraviolete. Aceasta se acumuleaza prin consumul de peste gras si galbenus de ou.

Din carne rosie, pui, peste, banane, fasole boabe, mazare, linte sau cereale integrale organismul extrage vitamina B6.

Zincul, care are un rol extrem de important in imunitatea celulara si umorala, se gaseste in fructe de mare (mai ales stridii), oua, lactate si cereale integrale.

Pentru apararea antiinfectioasa avem nevoie de un aport optim de proteine adica carne slaba de pui, curcan, vita, peste,precum si din lactate, oua, produse din soia, nuci, migdale, leguminoase.

Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! Cele mai încurajatoare citate despre succes Principiile de bază ale mașinii CNC

Pe langa un meniu atent selectionat, specialistii va sfatuiesc sa va hidratati chiar daca sfatul acesta il auziti mai mult vara. Pentru asta, puteti consuma supe ,ciorbe de legume cu sau fara carne, iar printre mese puteti incerca ceaiurile de plante sau de fructe care au si rol antioxidant prin fitonutrienti.

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri