Acoperit primavara de flori mari roz-albe si toamna, incarcat de fructe mici, rosii, macesul, denumit si trandafir salbatic sau sipica, este intrebuintat pentru multiplele sale beneficii.

2 Ceaiul de macese

Se obtine prin oparirea fructelor cu apa clocotita: 1 lingurita fructe zdrobite(pulpa maruntita) / 1 cana apa clocotita. Se infuzeaza acoperita 10-15 minute si se indulceste cu miere.

3 Sirop de macese

Se prepara din 250 g macese uscate (pulpa, fara samburi), peste care se adauga 1l apa clocotita; se macereaza timp de 12 ore, se strecoara si se adauga 500 g zahar, apoi se fierbe pe foc foarte mic, pana se obtine sirop. Se pastreaza in sticle, la frigider si se consuma 3 linguri / zi.

4 Suc de macese

Din 1,5 kg de macese se obtin 500 ml de suc, cu ajutorul storcatorului.

5 Macese si miere

Doua parti pulpa de macese si o parte miere, se utilizeaza contra viermilor intestinali, consumandu-se 2-3 lingurite/zi, dimineata pe stomacul gol.

6 Pulbere de macese

Se macina foarte fin macesele uscate cu o rasnita de cafea. Dupa macinare, semintele raman intregi, iar pulpa se transforma intr-o pulbere fina, care se cerne printr-o sita si se depoziteaza in recipient de sticla, in locuri intunecoase si reci. Pulberea se consuma in maxim 15 zile, 1-2 lingurite pe stomacul gol.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

va recomandam si:

Sanatate din ceasca: 8 ceaiuri cu proprietati imunizante

Remedii naturiste pentru gripa si guturai


Tratamente naturiste impotriva racelilor de sezon

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

un articol de I.P

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri