Tusea poate fi calmata si tratata cu leacuri din farmacia naturii, intr-un mod foarte eficient.

7 Miere, hrean, ceapa

Se obtine un amestec dintr-o radacina de hrean data pe razatoare fina, o ceapa tocata marunt, 5 lingurite de miere, 5 linguri de apa. Amestecul se da in clocot si se raceste. Se consuma cate o lingurita de 3-4ori/zi.

8 Sirop de ulm

Ulmul are efecte benefice in caz de tuse si febra. Se gaseste la magazinele naturiste, sub forma de sirop de ulm, comprimate sau pudra.

9 Migdale

Migdalele trateaza tusea seaca. Se iau 100g migdale si se lasa 12 ore intr-un pahar cu apa plata, pana ce se decojeste cu usurinta, pielita maronie . Se faramiteaza si se adauga 20g miere si putin unt, astfel incat sa se obtina o pasta. Se consuma 2 linguri/zi.

10 Lamaie

Un mijloc eficient de calmare a tusei si revigorare este mierea cu lamaie. Se amesteca zeama de la o lamaie cu 2-3 lingurite de miere si se ia o lingurita din acest amestec, la fiecare acces de tuse. Se recomanda, 20 minute dupa ingestie, sa nu se consume niciun alt aliment sau bautura.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

11 Usturoi

Se dau pe razatoare cateii de la o capatana de usturoi si 10 cepe. Acest amestec se fierbe 5 minute intr-un litru de lapte. Se poate indulci cu miere si se ia o lingura la 2-3 ore.

Usturoiul, fiind un antibiotic natural, se recomanda a se consuma, cate 3 catei de usturoi la o masa, cel putin de doua ori pe saptamana.

12 Sirop de patlagina

Siropul de patlagina se poate prepara si in casa, intr-un borcan de sticla se pun straturi alternative de planta si miere/zahar. Dupa 6-12 ore se asaza borcanul pe un prosop, intr-un vas cu apa si se fierbe pana ce apa da in clocot. Din acest sirop se consuma 3 lingurite/zi.

La fel de eficient este si ceaiul de patlagina, 2-3 cani/zi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri