Tusea poate fi calmata si tratata cu leacuri din farmacia naturii, intr-un mod foarte eficient.

3 Sirop de ceapa

Aveti nevoie de trei cepe, care se curata si se taie marunt . Se adauga 150 ml apa si 100g miere/zahar. Acest amestec se fierbe timp de 5 minute si apoi se lasa la racit. Se filtreaza si se iau 3-4 linguri pe zi din siropul format.

O alta metoda pentru a obtine sirop de ceapa: se da pe razatoare o ceapa, se stoarce sucul, caruia i se adauga 2 linguri de miere. Se consuma o lingura de 3 ori/zi.

4 Ceai din ceapa

O ceapa medie, cu tot cu coaja, se spala si se zdrobeste cu pumnul de masa. Se pune apoi la fiert, 10 minute, in 300 ml apa. Cand se raceste, se adauga 2-3 lingurite de miere. Se pot consuma 2-3 cani de ceai/zi.

O alta reteta propune realizarea unui decoct cu urmatoarele ingrediente:

  • doua cepe cu coaja, taiate marunt
  • trei nuci zdrobite

Ceapa si nucile se fierb impreuna intr-un litru de apa, timp de 10-15 minute; Cand se raceste decoctul, se indulceste cu miere de albine si se bea pe parcursul unei zile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

5 Ceai de nuci

Ceaiul de nuci este deosebit de eficient pentru orice fel de tuse. Se fierb 3 cani de apa, pana ce dau in clocot. Cand apa clocoteste, se adauga 5 nuci spalate si crapate in prealabil. Se lasa inca 10 minute la fiert. Ceaiul de nuci se bea caldut si neindulcit.

6 Sirop de hrean

Se razuieste o radacina de hrean si se adauga un sfert de cana de miere. Se amesteca si se lasa cateva ore, apoi se consuma 3 lingurite/zi. Hreanul potoleste tusea si febra.

Tot in casa, se poate prepara tinctura de hrean, dintr-o radacina de hrean rasa, in care se adauga putin alcool si se lasa opt zile la macerat. Apoi se strecoara si se consuma de trei ori pe zi, o lingurita diluata in putina apa.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri