Putem recurge la tratamente naturiste si sport pentru a incerca sa combatem aspectul inestetic al vergeturilor si celulitei.

Tratamente naturiste care te scapa de vergeturi

1 Sport

Sportul este ideal pentru combaterea celulitei, ameliorand si aspectul vergeturilor, daca este combinat cu masajul specific impotriva acestor probleme.

Se recomanda cel putin 20 minute de sport pe zi, care antreneaza musculatura picioarelor:

  • Mers alert
  • Jogging
  • Mers pe bicicleta
  • Inot
  • Tenis
  • Aerobic

Masajul anticelulitic se poate realize si acasa, prin miscari circulare, care stimuleaza circulatia limfatica locala, importanta fiind consecventa: realizarea zilnica a masajului anticelulitic pe zonele cu vergeturi si celulita.

2 Dieta

Dieta impotriva celulitei si vergeturilor este bazata pe principii alimentare sanatoase. Carbohidrati complecsi preluati din cereale integrale, paine integrala, leguminoase (mazare,fasole,soia); acizi grasi mononesaturati (ulei de masline) si polinesaturati (nuci, seminte, migdale, peste); Dieta trebuie sa asigure un aport proteic echilibrat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mihalache&Dristor, cele mai noi locații el Studio în care poți beneficia de epilarea cu laser Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari

Grasimile saturate din carne, lactate, unt trebuie consumate cu moderatie. Dulciurile concentrate si produsele de patiserie si cofetarie, care au un continut crescut de margarina si grasimi trans trebuie eliminate din dieta.

Hidratarea este esentiala pentru combaterea celulitei si vergeturilor. In functie de greutatea corpului, se recomanda consumul a 30mlxgreutatea(KG) de apa pe zi. Fructele si legumele sunt recomandate in cantitate de 5 portii pe zi, o portie fiind egala cu aproximativ 250g.

sursa foto: shutterstock, sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri