Gutuile sunt pline de vitamine si de fibre. Astfel, cine doreste sa slabeasca, ar trebui sa foloseasca gutui in alimentatie. De asemenea, datorita proprietatilor antioxidante, gutuile ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi si reduc riscul de cancer.

3. Gutuile vindeca plamanii

Gutuile sunt foarte utile si in bolile de plamani, inclusiv in tuberculoza. Sucul de gutuie poate fi folosit ca adjuvant in astfel de cazuri.

4. Gutuile rezolva problemele sistemului digestiv

Gutuile sunt folosite cu succes si in problemele digestive, deoarece stimuleaza digestia. Siropul de gutuie ajuta foarte mult in diaree, sangerari uterine si hemoroizi.

Ceaiul(infuzia) din frunze de gutuie combate diareea. Specificam insa ca sucul de gutui este de-a dreptul contraindicat in constipatii.

Greturile de dimineata dispar daca mancati jumatate de gutuie pe stomacul gol. Intr-un studiu de laborator, cercetatorii de la Universitatea Shinshu, Japonia, au descoperit ca gutuile pot vindeca leziunile produse de ulcerul gastric.

5. Gutuile amelioreaza anemiile

Cei care sufera de anemii pot folosi maceratul obtinut din gutuie. Desigur, nu trebuie exclusa medicatia specifica prescrisa de medic.

6. Gutuile, utile in cancer

Bolile canceroase se pot ameliora prin consumul de gutuie. Se consuma nectar din pulpa si din coaja. S-a demonstrat ca anumite substante pe care le contin aceste fructe ajuta la distrugerea celulelor canceroase.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri