7 Alimente sanatoase care ajuta la scaderea colesterolului „rau”.
1 Samburi si seminte
Nucile si semintele sunt alimente foarte sanatoase, bogate in fibre, proteine, acizi grasi mononesaturati, antioxidanti, vitamine si minerale.
Avand un continut bogat in lipide sanatoase, samburii ajuta la reducerea colesterolului „rau” – LDL colesterol si a trigliceridelor din sange. Se recomanda consumul de :
- Migdale
- Alune de padure
- Nuci pecan
- Samburi de pin
- Fistic
- Nuci
Consumul zilnic al unor cantitati moderate de nuci, in jur de 50 g/cantitatea care incape intr-un pumn (deoarece sunt bogate caloric), protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare, prin continutul bogat de acizi grasi omega 3 (mai ales nucile). Se pot consuma in salate, supe, iaurt.
2 Peste
Pestele contine acizi grasi omega 3 si omega 6 care ajuta la reducerea colesterolului si scade riscul aterosclerozei. Se recomanda consumul a 100g de peste de doua ori pe saptamana :
- Somon
- Ton
- Sardine
- Macrou
- Pastrav
- Hering
Atentie! Daca pestele este prajit, isi pierde toate proprietatile benefice pentru sanatate. Este bine sa fie gatit la abur, pe gratar sau la cuptor.
sursa foto:sxc.hu
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor