Candida albicans se găsește în flora vaginală a majorității femeilor, dar nu provoacă vaginită (candidoză vaginală) în toate cazurile, ci doar atunci când se modifică echilibrul natural cu celelalte bacterii "prietenoase" din vagin, ceea ce duce la multiplicarea necontrolată a Candidei. Vă propunem să descoperiți mai multe detalii importante despre candidoza vaginală, dar și câteva soluții de tratament naturist pentru acest tip de vaginoză.

Tratamente naturiste pentru candidoza vaginală: Uleiuri volatile (esențiale)

În candidoza vaginală sunt recomandate uleiurile esențiale de levănțică, cimbru sau arbore de ceai. Acestea se adaugă în apa de baie, având proprietăți antifungice. În cantități foarte mici pot fi utilizate și în băile de șezut.

Foto: pixabai.com

Tratamente naturiste pentru candidoza vaginală: Acidophillus probiotic

Acidophillus este un probiotic care reface flora bacteriană intestinală și ajută la vindecarea candidozei. Îl poți procura online sub formă de capsule de AICI.

De asemenea, de la farmacie puteți procura ovule cu probiotice special concepute pentru uz vaginal. Acestea întăresc flora vaginală și reduc cât de mult viitoarele recurențe ale vaginitelor.

Tratamente naturiste pentru candidoza vaginală: Spălături vaginale în candidoză

Spălăturile vaginale se fac folosind un irigator de la farmacie. În candidoză se recomandă spălături vaginale cu bicarbonat (1 linguriță bicarbonat de sodiu într-un litru de apă (fiartă în prealabil și răcită, până la temperature corpului, spălăturile se fac cu apă călduță).

Candida albicans creează un mediu acid la nivelul mucoasei vaginale, iar acest mediu o ajută să se dezvolte în continuare. Bicarbonatul de sodiu ajută în tamponarea acestei acidități, crescând pH-ul local al mucoasei. Astfel că, pe de o parte, va fi limitată înmulțirea exagerată a Candidei, iar pe de altă parte vor fi diminuate efectele nocive pe care le produce pH-ul vaginal acid.

Se pot face spălături locale cu:

  • o jumătate de linguriță de bicarbonat + 1/2 linguriță sare + 5 picături tinctura de iod 5% în 200 ml apă.
  • pelin+trifoi roșu+bicarbonat
  • gălbenele+ nalbă mare +coada-șoricelului+bicarbonat
  • coada-șoricelului+trifoi roșu+coada-racului+turița mare+bicarbonat
  • simplu: apă caldă în irigator+2 lingurițe de bicarbonat de sodiu.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri