Transpiratia excesiva este o problema a glandelor sudoripare care sunt stimulate mai mult decat in mod normal. Hiperhidroza poate afecta in egala masura ambele sexe.

Hiperhidroza

Hiperhidroza sau transpiratia excesiva reprezinta mai degraba un disconfort fizic sau psihic decat o problema majora de sanatate.

Transpiratia excesiva este cel mai frecvent localizata: la nivelul axilelor, palmelor, plantelor si mai rar generalizata.

Hiperhidroza poate fi un fenomen fara o cauza medicala bine stabilita, cu o anume transmitere genetica, ce apare odata cu perioada pubertatii si se amelioreaza treptat sau poate fi secundara unor afectiuni de sanatate precum: boli endocrine, tulburari ale sistemului nervos vegetativ, tuberculoza.

Hiperhidroza se trateaza si medical, una din tehnici fiind injectarea toxinei botulinice la nivelul glandelor sudoripare din zonele afectate de hiperhidroza.

Toxina botulinica inhiba transmiterea impulsului nervos care stimuleaza glanda sudoripara, ducand la diminuarea secretiei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi

Tratamentele naturiste impotriva transpiratiei excesive reprezinta o alternativa de incredere, folosite in administrare interna sau externa.

Remedii naturiste impotriva transpiratiei excesive

1. Amestec de plante

Se recomanda consumul unei cani pe zi de infuzie din urmatorul amestec: salvie, coada-calului si cretisoara. Ceaiul se consuma de preferinta dimineata, inainte de masa.

Un alt amestec recomandat in hiperhidroza este format din frunze de stejar si frunze de mesteacan. Se consuma doua cani pe zi din aceasta infuzie, dimineata si seara.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri