Bamele sunt plante cu multiple beneficii a caror origine nu e bine determinata. Bamele se pare ca provin din Etiopia sau Orientul Mijlociu, de unde s-au raspandit in bazinul Mediteranei si Egipt. Bamele se cultiva in zone temperate calde, subtropicale si tropicale si se folosesc ca legume in arta culinara de pe toate continentele.

Beneficiile bamelor

1.Retete cu bame

Sursa foto: Wikipedia

Bama este o planta ale carei fructe sunt comestibile, savuroase si pline de beneficii pentru sanatatea dumneavoastra.

Fructele de bama sunt ca niste pastai verzi de 10 pana la 18 cm, cu multe seminte de culoare alba si se consuma ca legume.

Bamele se recomanda a fi consumate sub forma de supe sau tocana de legume cu sau fara carne.

Retetele care contin bame sunt deosebit de gustoase si inedite. Puteti folosi aceste legume pentru a desfata gustul celor dragi.

2. Bamele in diete de slabire

Sursa foto: sxc.hu

Bama provine din cuvantul arabesc bamyah care sta la originea denumirii plantei in Orientul Mijlociu dar si in Balcani sau Rusia, precum si la noi.

Bamele se pot folosi fara restrictii in diverse diete de slabit. Aceste legume au beneficiul de a procura doar 31 kcal la 100 grame bame.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare AVON lansează Today Tomorrow Always: Wonder, parfumul care te poartă într-un univers romantic și plin de speranță

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri