Sa facem cunostinta cu pepenele rosu!
Pepenele rosu este un fruct provenit tocmai din indepartata Africa de Sud, fiind folosit din vechime ca hrana, in majoritatea regiunilor din Africa. Inclusiv faraonii Egiptului antic se hraneau cu dulceata pepenelui rosu.
De aici, el a fost “adoptat” de restul continentelor, mai intai s-a raspandit in China in secolul 10, apoi in Europa, in secolul 13 si in sfarsit in America, trei secole mai tarziu.
Cu ce “se lauda” pepenele rosu!
- Apa: Pepenele rosu are un continut foarte generos de apa, in proportie de pana la 95%.
- Fructoza: este zaharul “prietenos” din fructe, pe care il pot consuma si bolnavii de diabet. Pepenele rosu contine pana la 5% fructoza.
- Vitamine: contine multa vitamina C si beta carotene precum si vitamine din complexul B
- Minerale: Ca, Mg
- Aminoacizi : citrulina
- Antioxidant: licopen (un beta-caroten cu proprietati antioxidante superioare vitaminei E)
- Fibre
De la proprietati la beneficii, cat ai zice “pepene-rosu”!
• Hidratant
• Diuretic
• Antioxidant
• Antihipertensiv
• Digestiv
• Hipocolesterolemiant
• Anticancerigen
Foto: sxc.hu
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie