Afinele, acele margelute de culoare albastru inchis, sunt fructele muntilor, fructe care capteaza toata energia solara de pe platourile inalte si se transforma intr-o hrana sanatoasa. Descopera cele 9 beneficii ale consumului de afine.

Scapa de varice si hemoroizi cu afine

Datorita substantelor antioxidante pe care le contin, afinele stopeaza formarea varicelor si a hemoroizilor si imbunatatesc circulatia venoasa. Sunt recomandate curele de minim patru saptamani. Acest tratament poate fi folosit cu succes si in tratarea ulcerelor venoase.

Afinele, adjuvant in constipatie si diaree

Afinele sunt bune in cazul celor care sufera de constipatie pentru ca ele contin fibre si, mancate dimineata pe stomacul gol, ele accelereaza tranzitul intestinal si curata colonul de reziduurile acumulate in timp. Mai mult, ele trateaza si diareea.

Afinele previn imbatranirea

Normal! Datorita cantitatilor de antioxidanti pe care le au, afinele previn imbatranirea celulara si stresul oxidativ. In plus, asa cum am vazut mai devreme, ele ajuta la pastrarea si imbunatatirea functiilor cognitive, mentin sanatatea vaselor de sange, a articulatiilor si a tonusului muscular.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Cum consumam afinele?

In prevenirea anumitor boli, este recomandabil sa se consume in jur de 200 de grame de afine proaspete zilnic, cu o jumatate de ora inainte de masa. Pentru tratarea bolilor, este nevoie de o cura sustinuta si de o cantitate mai mare de fructe (aproximativ 400 de grame zilnic timp de cel putin o saptamana, cel mult o luna).

Cura cu afine

Se consuma aproximativ 400 de grame de afine zilnic, cu o jumatate de ora inainte de mesele principale. Cura dureaza cel putin o saptamana si cel mult o luna. Ele pot fi consumate proaspete, uscate sau sub forma de pulbere (adica fructe uscate macinate).

Foto fr si main: De la Brian A Jackson /Shutterstock

Garbo.ro iti recomanda mai multe articole pentru tine si sanatatea ta:

Laptele de capra - un miracol pentru sanatate

Viagra romaneasca: Catina si cele 10 beneficii ale sale

Merele de aur ale sanatatii: 11 beneficii ale rosiilor

Aroma Sanatatii: 10 beneficii tamaduitoare ale Usturoiului

Leurda - planta minune a primaverii

Urzica - 15 beneficii spectaculoase pentru sanatatea noastra

Papadia - planta miraculoasa cu puteri tamaduitoare

Spanacul - 9 beneficii uimitoare pentru sanatatea noastra

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

Garbo.ro te invita la comentarii: Voi ce tratamente naturiste pe baza de afine ati folosit?

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri