A venit vara iar pietele si hipermarketurile sunt pline de tot felul de legume proaspete si delicioase. Noi ti-am pregatit 10 retete de smoothie-uri si sucuri rapide si gustoaste pentru detoxifierea si hidratarea organismului pe timp de vara. Bucura-te de ele!
DESCHIDE PREZENTAREA

Detoxiere de vara: 10 retete rapide si gustoase de sucuri si smoothie-uri de vara
Smoothie de fructe de padure
Se pun in blender o cana de capsuni bine spalate, o cana de zmeura, o cana de afine, doua lingurite de fructe Goji si o cana de suc sau bobite de rodie (poate fi inlocuita si cu apa plata) si se mixeaza. Sucul obtinut va avea o concetratie fabuloasa de vitamina C care va va proteja de razele soarelui, de actiunea radicalilor liberi, va reduce riscul aparitei cancerului, va regenera depozitele de vitamina E, va stimula sistemul imunitar si va ajuta la procesul de distrugere a toxinelor produse de bacterii. Ia-ti zilnic paharul de sanatate!
Limonada, cea mai racoritoare bautura de vara
Pentru a ne racori, vara putem sa bem cat mai multa limonada. Pe langa gustul delicios pe care il are, trebuie sa ne amintim ca sucul de lamaie este un puternic detoxifiant. In loc de zahar, poti folosi o lingurita de miere (si, dupa cum stim, si mierea este foarte buna pentru sanatate: are proprietati antiseptice, antivirale, antibacteriana, hraneste pielea si lupta impotriva alergiilor).
Smoothie cu pepene galben, castravete si menta
Se curata de coaja un castravete potrivit, se taie cubulete un sfert de pepene galben (sa fie cam o cana) , se pun in blender alaturi de o cana de suc de pere sau mere, zeama de la o jumatate de lamaie si 3-4 frunzulite de menta. Se mixeaza pana cand se obtine smoothie-ul dorit.

Suc de lamaie cu castravete
Iata o retata mi-nu-na-ta! Sucul de lamaie cu castravete este foarte bun vara pentru hidrateaza intens organismul si il detoxifiaza. In plus, ne ajuta sa ne energizeaza si ne restabileste functia metabolismului. Se pun in blender 2-3 castraveti potriviti, se mixeaza si se adauga sucul unei lamai si se pune si o lingurita de miere daca doriti.
Green smoothie de vara
Se taie un mar in bucati mici si se pun in blender alaturi de o banana, de zeama de la o lamaie, cateva frunze de spanac si putina apa. Se mixeaza bine de tot si la sfarsit, pentru un strop de racoare, puteti sa adaugati si cateva frunzulite de menta. Acest smoothie de vara ajuta organismul in procesul de detoxifiere, il hraneste, il hidrateaza si il racoreste.
Suc de mango si cocos
Mmmm, numai numele ma duce cu gandul la o bautura extrem de delicioasa! Se iau 2 canite de mango taiat in bucati mici, se pun in blender, se adauga zeama de la o lamaie, se adauga 2 cani de suc de cocos neindulcit si putin piper. Se consuma imediat ce este facut pentru a nu-si pierde proprietatile. Acest suc exotic accelereaza metabolismul si ajuta in procesul de arde a grasimilor, combate aciditatea gastrica, previne constipatia si stimuleaza apetitul sexual.
Limonada de citrice si menta
Suna bine, nu? Este si buna! Stoarceti o lamaie, un gref si trei portocale si puneti sucul obtinut intr-o sticla de un litru si jumatate. Completati cu apa si adaugati miere. Amestecati si la final adaugati 2-3 frunzulite proaspete de menta. Mmmmm! Dati-o apoi la frigider si consumati-o pe tot parcursul zilei in loc de apa.
Smoothie cu capsuni si banane
Acest smoothie s-ar putea sa fie mai mult pe placul celor mici pentru ca este dulce si bun. Totusi, proprietatile sale nu sunt de neglijat. Capsunile ajuta la detoxifierea organismului, reduc glicemia (deci ajuta si la slabit), colesterolul, stimuleaza functia hepatica, imbunatatesc circulatia sangvina,i tin varicele departe si revitalizeaza organismul. In plus... sunt absolut gustoase si aromate!
Smoothie de capsuni, pepene galben si lime
Am vazut mai devreme ce beneficii au capsunile asupra organismului, asa ca ne-am gandit sa profitam mai mult de ele si sa mai gasim o reteta de suc gustos si sanatos. Asadar, se ia o cana de capsuni curatate si spalate bine, se pun in blender, se mixeaza si se adauga o jumatate dintr-un pepene galben, taiat in bucati mic si zeama de la un fruct lime. Se adauga mai apoi 5 linguri de iaurt slab si miere dupa gust.
Smoothie cu pepene galben, verde si lamaie
Aceasta reteta de smoothie este recomandata vara pentru ca are un continut mare de apa, hidrateaza organismul, calmeaza stomacul si curata rinichii. Cel mai bine, pentru a beneficia si de pulpa pepenelui, va recomandam sa adaugati bucatele de pepene in blender, sa adaugati sucul de lamaie si sa mixati pana cand obtineti sucul. Este foarte bine sa fie consumat imediat dupa ce a fost facut pentru a nu-si pierde proprietatile.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri