8 Mai 2012 publicat în Tratamente naturiste 25 share-uri

Matreata se insoteste adesea de mancarimi si alte tulburari ale scalpului si parului, inflamatii, inrosiri, caderea parului sau ingrasarea accelerata a parului.

Sursa: Healthy.ro

Foto fr si main: Shutterstock

Matreata este o afectare a scalpului si pielii capului si care se manifesta prin descuamare cutanata si eliminarea unor cuticule albicioase ce confera parului un aspect inestetic. De asemenea matreata se insoteste adesea de mancarimi si alte tulburari ale scalpului si parului, inflamatii, inrosiri, caderea parului sau ingrasarea accelerata a parului etc.

Matreata – cauze

De ce apare matreata? Matreata poate sa apara pe fondul:

  • Unor deregrari hormonale care modifica sanatatea scalpului;
  • Folosirii in exces a produselor cosmetice pentru par;
  • Infectarii pielii scalpului cu Malassezia
  • Igiena incorecta sau deficitara;

Dieta antimatreata

Dieta antimatreata urmareste consumul unor alimente bogate in vitamine si minerale, astfel incat acesti nutrienti sa ajunga si la nivelul pielii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Caria dentară – ce este și cum se tratează

Matreata - Tratamente naturiste

Stiati ca pielea este ultimul organ unde sunt cedati nutrientii? Tocmai de aceea la cea mai usoara carenta de vitamine sau minerale pielea sufera. Consumul suficient de fructe si legume in fiecare zi aduce un sport suficient pentru mentinerea sanatatii pielii, inclusiv la nivelul scalpului, dar si pentru sanatatea parului. Se recomanda o salata de cruditati consumata zilnic si trei fructe diferite consumate in fiecare zi.

De asemenea este important sa va hidratati suficient, cu apa si nu alte lichide. Beti macar un litru de apa pe zi, iar in sezonul caduros minim doi litri de apa zilnic.

De asemenea lactatele, iaurtul si branzeturile sunt alimente bogate in calciu. Nu ezitati sa le consumati pentru sanatatea pielii. Grasimile joaca si ele un rol important pivind frumusetea pielii, noi va recomandam sa consumati ca surse de grasimi sanatoase uleiuri extravirgine nepreparate termic (in salate de exemplu), peste, nuci, alune, mieji de seminte, mango, avocado etc.

Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Infuzie cu urzici

Un alt tratament naturist hranitor care combate matreata consta in efectuarea infuziilor cu urzici.
Acest tratament se recomanda la trei zile. Infuzia de realizeaza punand in apa fierbinte – un litru – un pumn de urzici uscate. Daca aveti urzici proaspete se recomanda sa le fierbeti 5 minute. Adaugati zeama de la o jumatate de lamaie, apoi clatiti parul dupa spalare cu aceasta infuzie. Nu clatiti cu apa dupa utilizarea infiziei.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri