Oricat de delicios ar fi el, zaharul este nociv pentru sanatatea noastra. Consumul de zahar duce la aparitia bolilor precum diabetul, obezitatea, cancerul, anemia, tulburari homonale etc. Hai sa renuntam la zahar si sa il inlocuim cu succes unul din substituentele sale naturale!
DESCHIDE PREZENTAREA

X inlocuitori naturali ai zaharului

Miere de albine

Mierea de albine nu are nevoie de nicio introducere pentru ca stim cum este ea produsa, din ce este produsa si ce gust minunat are. Ceea ce subliniem este faptul ca mierea este unul din cei mai vechi indulcitori naturali cunoscut de om, are proprietati antiseptice, intareste sistemul imunitar, contine antioxidanti, vitamine si minerale si este benefica in afectiunile digestive, in cele hepato-biliare, cardio-vasculare, respiratorii, in afectiuni sangvine si in boli ale aparatului urinar. Mierea contine 4 calorii pe gram si are un indice glicemic de 60. Este foarte important ca mierea sa fie folosita sub o temperatura de 40 de grade.

Extract de stevie dulce

Stevia Rebaudina este o specie de stevie a carei frunze sunt de 30 de ori mai dulci decat zaharul si din care se extrage dulcostevina, substanta indulcitoare. Faptului ca stevia este o planta, indulcitorul care se extrage din ea are un indice glicemic mic. Aceasta este o planta minune datorita proprietatilor sale miraculoase: contine vitamina A si C, maneziu, fier, reduce glicemia din organism, regleaza pofta de dulce, taie pofta de mancare, stimuleaza metabolismul, combate depresia, oboseala cronica, vindeca acneea, candidoza, gingivitele etc. Datorita faptul ca are un indice glicemic 0 si dar este dulce este foarte buna pentru diabetici. De asemenea, are 0 calorii!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile

Sirop de artar

Siropul de artar este un indulcitor natural ce se obtine din copacii de artar. Se considera ca acest sirop este mai eficient decat mierea din punct de vedere al numarului de calorii. De asemenea, el este bogat in mangan, magneziu, potasiu si zinc, previne afectiunile inimi, previne cancerul la prostata si intareste sistemul imunitar. Are 4 de calorii pe gram iar indicele glicemic este de 54.

Melasa neagra

Melasa neagra este un „reziduu” siropos, de culoare bruna, obtinuta resturile de trestie de zahar sau de sfecla de zahar dupa obtinerea zaharului. Acest sirop vascos si gros are un continut bogat de vitamine B si minerale precum magneziu, zic, fier, calciu, cupru si potasiu. Nu este un produs potrivit pentru diabetici pentru ca are un continut mare de calorii( 3 pe gram) si are un indice glicemic mare (55).

Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

Sirop de Yacon

Yaconul, supranumit si „marul de pamant”, este o planta din regiunea Anzilor care are gust de o combinatie intre mere si pepene verde. Aceasta planta este cultivata datorita radacinii ei dulci din care se face siropul ce inlocuieste cu succes zaharul. Radacina de Yacon poate fi consumata si cruda si este, probabil, un indulcitor organic, natural, cu cel mai scazut continut de calorii si cu o valoare mica a indicelui glicemic. Siropul de Yacon, folosit la o temperatura sub 40 de grade C, are urmatoarele proprietati benefice: regleaza flora intestinala, reduce constipatia, previne aparitia cancerului de colon, intareste sistemul imunitar, vitamineaza organismul, previne aparitia cariilor, este ideal pentru diabetici sau pentru cei care vor sa slabeasca, etc.

Xylitol sau zaharul de mesteacan

Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri