Urzica este o planta de primavara foarte des intalnita in gospodariile traditionale romanesti, poate nu tocmai indragita din cauza dificultatii cu care este culeasa, dar adorata pentru efectele sale benefice asupra organismului.

In radacina urzicii exista o substanta care ajuta la stimularea cresterii de testosteron. Studii recente din SUA au demonstrat ca utilizarea extractului de urzica ajuta la amplificarea trasaturilor masculine, imbunatateste capacitatea organismului la efort si ii ajuta foarte mult pe cei care au deficit de testosteron si se confrunta cu efeminarea.

Urzica - Adjuvant in tratarea ulcerului, a inflamatiilor intestinale si a hemoroizilor

Urzica are proprietati anstringente si antiinflamatorii care ajuta la reducerea inflamatiilor, calmand astfel hemoroizii, reducand secretiile, calmand iritatiile, eliminand sangerarile si tonifiind peretele venos.

Urzica previne si trateaza caderea parului

Urzica tonifica radacina parului, are un efect antibacterian tratand micozele si tonifica pielea capului, ajutand astfel la regenerarea foliculilor de par. Pentru obtinerea efectului dorit se poate aplica un tratament pe baza de infuzie de 2 ori pe saptamana.

Contraindicatii in folosirea urzicii

Consumul de urzica este contraindicat femeilor care alapteaza si femeilor insarcinate. Studii recente au relevat faptul ca urzica poate determina contractii ale uterului si poate provoca un avort spontan.
De asemenea, persoanele care consuma urzica zi de zi trebuie sa aiba grija ca din dieta lor sa nu lipseasca alimentele bogate in potasiu.

Persoanele cu tromboze care consuma medicamente pentru tratarea lor trebuie sa aiba grija la consumul de urzica pentru ca ea contine vitamina K, vitamina care ajuta la cresterea vitezei de coagulare a sangelui.

Garbo.ro iti recomanda mai multe articole pentru tine si sanatatea ta:

Sfecla rosie, beneficii uimitoare pentru sanatate

Detoxifierea de primavara: 5 plante benefice pentru organismul nostru

15 Tratamente naturiste pentru detoxifierea ficatului

100 de alimente miraculoase pentru organism

Anemia - cum o tratam cu remedii naturiste

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

Garbo.ro te invita la comentarii: Voi consumati urzica?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri