Urzica este o planta de primavara foarte des intalnita in gospodariile traditionale romanesti, poate nu tocmai indragita din cauza dificultatii cu care este culeasa, dar adorata pentru efectele sale benefice asupra organismului.
Urzica opreste hemoragiile

Datorita continutului sau de vitamina K, vitamina care ajuta la coagularea sangelui, urzica poate fi administrata pentru a opri hemoragiile provocate de rani, cele nazale sau pe cele menstruale. Este interesant de stiut ca vitamina K se gaseste numai in planta proaspata, iar pentru oprirea hemoragiilor se recomanda consumul de salate de urzica, suc sau smoothie care sa contina urzica.

Urzica are efect diuretic

Urzica este un diuretic natural. Ea ajuta la eliminarea acidului uric si a bacteriilor care cauzeaza infectiile tractului urinar si a producerii pietrelor la rinichi.

Cu urzica se trateaza anemia


Urzica are in componenta sa vitamina C si fier, doua substante care ajuta organismul sa se revigoreze si sa se remineralizeze, tratand astfel anemia.

Urzica este adjvant in artrita si reumatism

Cantitatea importanta de bor, de minerale si a efectului antiinflamator al urizcii reduc durerile cauzate de artrita si reumatism. Pentru a reduce durerile de acest gen se poate aplica o pasta din urzica fiarta si tinuta o jumatate de ora. De asemenea, pentru acest tip de afectiuni se poate administra urzica sub forma de infuzie, de trei ori pe zi, pe stomacul gol.

Adenomul de prostata se trateaza cu urzica

In momentul de fata, in Germania, urzica este folosita pentru tratarea problemelor de prostata datorita efectului sau antiinflamator si a sterolilor, niste componente care reduc activitatea unui tip de hormon care cauzeaza inflamarea prostatei.

Urzica – buna in tratarea diareei


Datorita efectului sau astringent, antibacterian si hidratant, urzica poate ajuta la refacerea epiteliilor intestinale si poate trata diarea. Se consuma sub forma de infuzie din frunze si radacina si se beau cam 3-5 cani pe zi, timp de 2-3 saptamani.

Urzica vindeca bolile pielii

Datorita continutului sau de zinc, seleniu si magneziu, urzica poate fi folosita in tratarea cu succes a bolilor de piele, a cicatricilor sau a ulceratiilor.

Urzica imbunatateste secretia de testosteron


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri