Fructele si legume care contin bioflavonoide si beta-caroten
Bioflavonoidele sunt pigmentii din fructe si legume si au efecte antioxidante, iar beta-carotenul este un alt antioxidant intalnit in produsele alimentare. Cele doua ajuta la scaderea nivelului de colesterol „rau” din organism si se intalnesc in alimente precum: ceapa rosie, cartofii dulci, salata verde, spanac, patrunjel, sparanghel, caise, broccoli etc.
Tratament naturist cu lamaie
Se stoarce o jumatate de lamaie intr-un pahar iar cealalta jumatate se pune la fiert intr-o jumatate de litru de apa. Se lasa pe foc pana se inmoaie coaja. Sucul proaspat cu ceaiul se amesteca si se bea jumatate seara si jumatatea dimineata, cu o jumatate de ora inainte de masa.
Persoanele care au colesterolul „rau” mare trebuie sa evite:
- Alcoolul
- Bauturile dulci carbogazoase
- Carnea grasa
- Carnea tocata
- Mezelurile
- Conservele
- Ciocolata
- Cafeaua
- Condimentele picante
- Muraturile
- Maioneza
- Ouale
- Inghetata
- Dulciuri
- Samantana, branzeturi grase si lapte nedegresat
- Unt
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor