Oamenii de stiinta au descoperit ca feniculul poate elibera mucoasa din tractul intestinal si poate ajuta impotriva flatulentei, aciditatii la stomac. Feniculul este folosit si ca tratament natural pentru probleme respiratorii, combate febra si este foarte eficient in a reduce simptomele gripei si ale racelii.

O utilizare interesanta a ceaiului de fenicul consta nu in bautul lichidului, ci folosirea lui pentru tratarea ochilor. Daca aveti ochii obositi sau iritati, introduceti un disc de bumbac in ceaiul rece si aplicati pe ochi aproximativ 10 minute.

De asemenea, ceaiul de fenicul ajuta in pierderea greutatii deoarece are calitati de suprimare a poftei de mancare. Daca beti o ceasca de ceai de fenicul inainte de masa, nu veti mai manca atat de mult. Un alt factor contributiv la pierderea greutatii este faptul ca semintele de fenicul cresc metabolismul si arderea grasimilor.

Foto: Seminte de fenicul via Howcheng - Wikipedia

Pentru femei, feniculul ajuta la stimularea estrogenului si ajuta la ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual. Ajuta la stimularea lactatiei, creste libido-ul si amelioreaza simptomele menopauzei. Dincolo de beneficiile enumerate mai sus contine multe minerale precum calciu, magneziu si potasiu. De asemenea are si un gust foarte bun.

Informatii oferite de www.xingshenzhuang.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri