Peste 75% din femeile active sexual sunt afectate de candidoza la un moment dat al vietii lor. Cum o putem trata?

6 Tratamente naturiste pentru tratarea candidozei

Ce este candidoza?

Candidoza este o boala genitala foarte frecventa in randul femeilor, determinata de tulburarea echilibrului dintre niste ciuperci existente deja in organismul nostru. Aceasta boala afecteaza peste 75% din femeile active sexual pe parcursul vietii lor, insa ea poate aparea si in cazul barbatilor.

Cauzele aparitiei candidozei

Candida Albicans este o bacterie prezenta in flora locala obisnuita a zonei genitale. Atunci cand apar dezechilibre ale florei respective, aceasta bacterie se inmulteste necontrolat, fapt ce duce la aparitia candidozei. Cauzele producerii acestui dezechilibru sunt multiple:

- Scaderea imunitatii organismului (raceli, infectii, boli etc.)
- Transformari hormonale (sarcina, pilule contraceptive, nastere etc.)
- Infectii genitale
- Purtarea lenjeriei de tip tanga sau din material sintetic
- Igiena inadecvata
- Spalaturi vaginale (afecteaza echilibrul florei)
- Administrarea de antibiotice
- Dietele bogate in carbohidrati (paine, paste fainoase etc.) si glucide (zahar, dulciuri, sirop de porumb, zaharoza etc.)
- Folosirea tampoanelor interne etc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Caria dentară – ce este și cum se tratează Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Cum o recunoastem? Simptomatologie

Candida poate avea numeroase stadii, de la infectii complet asimptomatice pana la manifestari zgomotoase ale bolii, depinzand si de stadiul in care se afla infectia. De asemenea, trebuie sa stiti ca simptomele candidozei difera de la persoana la persoana si pot fi confundate cu cele ale altor boli.

Cel mai frecvent, in cazul femeilor candidoza se manifesta printr-o secretie alb branzoasa cu un miros intepator insotita de senzatia de arsura in timpul actului sexual, mancarimi, roseata, infectii ale vezicii urinare, etc. In cazul barbatilor, candidoza se recunoaste prin scurgeri uretrale, mancarimi si inflamarea penisului.

Tratamente naturiste pentru inlaturarea candidozei

De cele mai multe ori, candidoza este o afectiune usor de tratat, insa nerespectarea tratamentului poate duce la recidive sau la prelungirea perioadei de vindecare.

6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri