In sezonul rece, mai mult ca niciodata, suntem expusi racelii, virozelor respiratorii si gripei. Remediile naturiste au capacitatea de a inlesni vindecarea si de a veni in completarea tratamentului medicamentos. Iata cateva tratamente naturiste menite sa previna, dar si sa trateze raceala si gripa:

Ghimbirul trateaza raceala

Ghimbirul este un remediu naturist cunoscut si apreciat in combaterea racelii si a gripei. El reduce febra si durerea, fiind totodata un puternic antioxidant si antiseptic. Ghimbirul previne si trateaza de asemenea durerile de gat si inflamatiile membranei mucoase. Sunt indicate ceaiurile de ghimbir (1, 2 bucati de ghimbir proaspat la 1-2 cesti de apa clocotita). Le poti consuma in combinatie cu miere si suc proaspat de lamaie.


Poti face totodata un ceai din 1, 2 bucati de ghimbir si 2 cesti de apa la care poti adauga o jumatate de lingurita de pudra de ardei rosu. Ghimbirul se fierbe timp de 5 minute, dupa care se adauga jumatatea de lingurita de ardei rosu, lasandu-se sa mai fiarba timp de 1 minut. Cand se stinge focul, se adauga si 2, 3 catei de usturoi zdrobit, 1 lingura -2 de suc proaspat de lamaie, putina miere.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante

Vitamina C, vitamina miraculoasa in cazul racelii

Vitamina C este cunoscuta pentru efectele sale de prevenire a racelii, dar si pentru capacitatea sa de a grabi vindecarea si de a atenua simptomele racelii. Totodata, vitamina C joaca si un rol important in sistemul respirator defensiv. In timpul racelii, trebuie marite dozele de vitamina C, 1000 mg pe zi fiind considerate optime. Atentie la consumul de vitamina C. Abuzul de vitamina C in mod continuu poate cauza formarea pietrelor la rinichi, dar si pierderi de calciu sau distrugerea unei alte vitamine, vitamina B12.

Consumarea de alimente bogate in vitamina C precum ardei gras, patrunjel, capsuni, lamaie, broccoli, varza, etc reprezinta intotdeauna o solutie naturista si excelenta pentru prevenirea si tratarea racelii. Amesteca cu ajutorul blenderului urmatoarele alimente: ananas, portocala, banana, grepfruit, ghimbir proaspat, pepene galben. Sucul obtinut constituie un coctail sanatos si bogat in vitamina C, excelent in combaterea racelii.

5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Gargara, un obicei banal, cu efect neasteptat


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri