Cu secole in urma, plantei de ricin i se mai spunea si “palma lui Hristos” datorita asemanarii frunzelor sale cu mana lui Iisus. Si pe buna dreptate caci uleiul de ricin obtinut din semintele plantei, intrebuintat in cantitatile potrivite, are proprietati vindecatoare extraordinare.

2. Ulei de ricin + ulei de nuca de cocos pentru reducerea ridurilor si un ten hidratat

Conform anumitor studii, uleiul de ricin are un efect detoxifiant asupra pielii, ajutand la deblocarea porilor astupati de sebum si la inlaturarea celulelor moarte de la nivelul pielii. De asemenea, uleiul de ricin contine un compus - acid undecilenic - care nu doar ca are un rol dezinfectant asupra pielii, dar combate si bacteriile raspunzatoare de aparitia unor afectiuni precum acneea.

Foto: Africa Studio / Shutterstock

In functie de tipul de ten pe care il ai, poti prepara acasa urmatorul elixir pentru a avea o piele supla, stralucitoare si lipsita de riduri. Pastreaza-l intr-un recipient dotat cu un picurator pentru a evita contaminarea lichidului.

Daca ai tenul uscat: Amesteca 3 picaturi de ulei de ricin (doar ulei pur, bio, presat la rece) cu 9 picaturi de ulei de susan presat la rece.

Daca ai tenul normal: Amesteca 3 picaturi de ulei de ricin cu 9 picaturi de ulei de nuca de cocos presat la rece.

Daca ai tenul gras: Amesteca 3 picaturi de ulei de ricin cu 9 picaturi de ulei de jojoba presat la rece.

Aplica pe tenul curat atat cat are tenul tau nevoie, fara a-l incarca, lasandu-l sa se absoarba. Daca ai tenul obosit sau ridat, foloseste acest remediu in loc de crema de noapte. Pielea ta iti va spune multumesc.

3. Reteta cu ulei de ricin pentru intarirea unghiilor

Ingrediente:

- ½ lingurita ulei din germeni de grau extras la rece
- 1 lingurita ulei de ricin presat la rece
- 1 lingurita de sare neiodata, neprelucrata

Amesteca bine toate ingredientele, pune-le intr-un recipient si pastreaza-l intr-un loc intunecos, racoros. Inainte de aplicarea pe unghii si cuticule, agita bine inainte. Maseaza si freaca usor unghiile cu acest amestec miraculos.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri