Liviu Antonesei - editorialist: 'Cand o mare parte a barbatilor de la noi, isi vor spala singuri sosetele, feminismul va inregistra o mare victorie, iar comunitatea va face un urias pas inainte'.

Liviu Antonesei, editorialist la publicatia Adevarul, facea recent un portret foarte autentic al barbatului tipic din Romania. Si ne bucura ca tot mai multi barbati inteligenti adopta acest discurs al detasarii de gloata, ba chiar al identificarii unor practici sociale negative ce ne afecteaza.

„Nu-mi plac generalizarile" , isi incepe Liviu Antonesei, pledoaria. Si nici noua nu ne plac, dar e bine sa reflectam asupra unei stari de fapt care predomina in societatea noastra si care ne face rau, haideti sa recunoastem.

Precizez de la inceput ca nu toti barbatii din Romania pot primi calificativul din titlu, ci doar cei alesi!”, spune Liviu Antonesei.

"Numai ca, deosebit de stravechea vorba <<multi veniti, putin alesi>>, in acest domeniu alesii sunt puzderie. Nici n-as fi scris articolul daca in vremea din urma n-as fi inventariat in preajma mea legiuni purtand cu demnitate emblema <<barbatului romanesc>>. Atat de multi incat mai sa cad in pacatul, pe care il condamn de cate ori dau peste el, al generalizarii. Dar mie nu de barbatul romanesc imi este in primul rand, ci de bietele femei care au ghinionul sa dea peste el. Nu cred sa existe o idee mai funesta pentru o femeie din Romania decat aceea a maritisului!", este de parere Liviu Antonesei si probabil ca traind pe pielea noastra, multe dintre noi ii dam dreptate...

„Probabilitatea de a da peste un barbat romanesc este incomparabil mai mare decat a da peste un barbat pur si simplu, fie el si din Romania. Si, de fapt, cuvantul maritis nici nu este cel mai potrivit pentru aceste situatii, pentru ca este vorba nu atat despre o casatorie intre egali cat despre un fel de adoptie.
Cand da peste un asemenea specimen, femeia nu se marita, ci mai degraba infiaza. Pentru ca isi ia in carca o fiinta neajutorata, infantila, care nu se pricepe la mai nimic important, in schimb e alintata, razgaiata, plina de pretentii, in legatura cu ultimele, barbatul romanesc fiind incapabil sa faca marunte calcule privind oportunitatea sau chiar posibilitatea.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri