31 Octombrie 2011 publicat în Social 147 share-uri

'Daca un avion de pasageri ar fi condus de catre o femeie, v-ati lasa viata pe mana ei?' Raspunsul la acesta intrebare este un exercitiu simplu care va poate ajuta sa intelegeti ce inseamna discriminarea. Recent, Agentia de Monitorizare a Presei Active Watch a organizat mai multe traininguri de formare pentru jurnalisti, unde acestia au fost invatati sa inteleaga in ce mod ei, prin mesajele pe care le transmit, ajuta la perpetuarea unor mesaje stereotipale in legatura cu rolurile de gen. Campania se numeste ALTFEM.
Ultima intrebare i-am adresat-o lui Ionut Codreanu, liderul de cercetare din cadrul acestui proiect. L-am intrebat despre sexismul din emisiunile de stiri si despre modul cum se raporteaza el, la "adevarul" promovat de ele.

Ionut Codreanu: Nu ma mai uit de mult la stiri, ci la scheletul stirilor. Devii imun, cinic atunci cand esti supra-expus la continutul asta. Nu te mai intereseaza gustul mancarii ci, ce ingredient se folosesc. Ma intereseaza personalitatea comentatorilor publici si a jurnalistilor. As vrea ca profesionistii din comunicare sa nu mai apeleze la retetele cele mai simple. O sa avem o presa profesionista atunci cand jurnalistii vor respecta drepturile omului. Respectarea dreptului la imagine este educatie elementara.

Foto main: expertinfantry

de Iulia Sima


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri