29 Septembrie 2011 publicat în Social 35 share-uri

Consiliul Europei incearca sa promoveze o rezolutie care daca ar fi adoptata, parintii nu ar mai avea voie sa stie sexul copiilor inainte de nastere. De ce? Pare de necrezut, dar da, in lume se fac avorturi in functie de gen. Sunt familii care decid sa renunte la un copil, daca afla ca acesta este fetita.

Stirea aceasta a provocat foarte multa stupoare in randul cunostintelor mele. Suntem oameni care gandim in felul acesta: “Daca e fetita sau baietel, copilul sa fie sanatos si sa aduca bucurii familiei!”.
Dar exista si astfel de opinii: “Sexul copilului poate fi vizibil incepand cu luna a 4-a, mai precis 4 luni si 2 saptamani. In patru luni, avortul este ilegal, dar se practica. Greu este sa gasesti un astfel de doctor, dar nu este imposibil. Decat sa cresc o fata parasutista, mai bine un baiat. O fata te dezamageste mult mai usor si este greu de tinut in frau. N-as suporta realitatea in care eu as fi mama unei tinere pitipoance. Eu sunt de acord cu avorturile selective si daca as gasi un doctor bun, l-as face. Cand imi spune cineva ca are o fata, imi vine sa-i raspund Imi pare rau! Cati dintre voi, cand ati aflat ca era fata, nu ati exclamat Asta e! Acum avem solutia!” – Comentariul a fost extras de pe un forum de dezbatere aflat in subsidiarul unei stiri care facea referire la rezolutia Consiliului Europei.
Exista si astfel de pareri !? Mai grav este insa ca in anumite parti ale lumii, chiar si in Europa, aceasta este o practica obisnuita. Pentru ca am vazut cu cata surprindere au primit multi oameni stirea despre rezolutia Consiliului Europei, m-am gandit sa scriu un articol despre regiunile lumii unde fetitele nu sunt lasate sa existe, pentru simplul fapt ca sunt fetite...

"Lucratorii din domeniul medical ar trebui sa fie instruiti sa nu mai dezvaluie sexul copilului inainte de nastere", potrivit proiectului de rezolutie al Consiliului Europei (din care fac parte 47 de state). Planul prevede prevenirea avortului selectiv, pe baza sexului fetusului – de obicei feminin – ca metoda prin care parintii aleg ce sex sa aiba copiii lor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri