Iubesc moda ca forma de creativitate, insa am o mare problema de natura ideologica in legatura cu aceasta industrie. Chiar daca apreciez munca designerilor, nu inseamna ca nu vad anumite probleme care deriva din modul cum ne lasam asa de usor purtate in niste paradigme manipulatoare...

Ca editor de moda, urmaresc stirile care apar din zona aceasta si implicit am ajuns sa descopar si cate putin din activitatea agentiilor de casting pentru tinerele modele. Ele titreaza spectaculos “Amazing New Face!” (Noua Imagine Uluitoare!) si te invita ofertant sa vizualizezi profilele noilor modele descoperite.

Aici incepe lupta mea interioara in privinta practicilor din industria de moda care ne vand... perfectiunea.
Ma uit de exemplu la prezentarea pe care o face o agentie romaneasca modelului Diana Sar. Ma uit si ma intreb, de fiecare data cand redescopar acest video... “Ce vor, pentru numele lui Dumnezeu, oamenii astia de la mine? De la noi, ca femei?” Ma uit la copilul asta pe care il vor transforma in pictoriale lor in femeie, prin haine, prin machiaj si nu inteleg de unde vine acest... sadism?! La adresa noastra ca femei mature si la adresa lor, ca adolescente invatate sa fie sexy intr-un mod mult prea femeiesc pentru varsta lor, acum cand probabil nici macar nu au avut primul iubit. Ce interese meschine afirma cu atat de multa nonsalanta ca ar fi normal sa arunci in lumea asta un copil de 14 ani?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine! Atunci când nu vine nimeni, strigă-L pe Dumnezeu!

In ceea ce ne priveste pe noi, celelalte femei, noi suntem cele care de multe ori, fara drept de apel, acceptam ceea ce industria modei si frumusetii ne livreaza drept “model”. Traducem acest model prin intermediul comunicarii nonverbale stabilite prin imagini de moda in care fete foarte tinere cu un corp androgin inca nesupus transformarilor, sunt imbracate in produse de fashion si beauty destinate femeilor din intreaga lume. Subliminal primim mesajul ca asa trebuie sa aratam, ceea ce nu poate reprezenta decat o sfidare grosolana la adresa fiziologiei feminine. La 22, la 25, la 29, la 35 de ani si mai tarziu... modelul nostru de frumusete este cel al fetei androgine si inalte, de 14 ani.

Descopar fotografii din sedinte de shooting ale Dianei. In functie de tematica editorialului de moda ea este fie o lady in stilul anilor ’80, cu parul dat intr-o parte si buzele inrosite senzual. In alte imagini Diana isi ridica provocator fustita... Ma doare sa recunosc ca in lumea asta a modei pe care pe de alta parte o admir, sexul vinde de asemenea. Mai grav este ca ei vand cu ajutorul copilelor acestora pe care le transforma in femei.

Pentru atunci când nu mai ai lacrimi să plângi: de tine ține să mergi înainte! Când nu mai știi în ce direcție să mergi, urmează-ți întotdeauna inima! Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri