Femeile de varsta mijlocie intampina mari dificultati in a-si gasi din nou iubirea. Unul dintre motive este faptul ca barbatii de varsta lor isi cauta partenere cu mult mai tinere.

Am scris recent despre acest aspect in articolul Barbatii in varsta atrasi de femeile tinere in mod natural? Din perspectiva femeilor, faptul ca varsta le scoate miseleste din viata amoroasa si chiar din viata sociala, totul se poate transforma intr-o drama.

Intr-un articol recent, publicatia britanica The Daily Mail a facut cunoscuta povestea unei bloggerite care impartaseste cititorilor ei, aspecte din viata ei personala. Aceasta bloggerita semneaza sub pseudonimul Plankton (plancton). In opinia ei, generatia femeilor de peste 45 de ani ramase singure dintr-un motiv sau altul, ar putea fi asemuita planctonului invizibil din ocean care se afla la baza lantului trofic; in cazul acestor femei, ele sunt aproape invizibile pe piata relatiilor, doar fiindca au aceasta varsta.
Generatia Plancton sunt femeile invizibile... In lumea aceasta care preaslaveste tineretea, care afirma ca este normal ca barbatii sa isi caute partenere chiar si cu 20-30 de ani mai tinere, femeile incep sa se faca nevazute pe masura ce imbatranesc. Tema este una dintre cele mai aprinse in campul stiintelor socio-umane si nu doar din perspectiva relatiilor de cuplu, insa postarile pline de sentiment ale bloggeritei britanice au starnit valuri de empatie pe internet, incurajandu-le pe femeile care simt asemeni ei, sa vorbeasca cu sinceritate despre acest subiect.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Stomatologia digitală - care sunt avantajele folosirii soft-urilor moderne? Digestie ușoară după o masă copioasă

Bloggerita Plankton este femeie divortata cu doi copii, dar spune ca isi doreste nespus sa se casataoreasca si sa iubeasca din nou. Cu toate acestea, dupa aceasta varsta, femeia de 45 de ani, pare condamnata la singuratate pentru tot restul vietii.

In urma cu aproape 100 de ani, Virginia Woolf a scris un eseu despre problema anonimatului feminin. Scriitoarea credea atunci ca femeile au nevoie de un spatiu fizic si psihologic doar al lor pentru a crea, pentru a-si castiga prestigiul. Woolf era foarte clara in privinta nevoilor unei femei care ar vrea sa aiba succes: “O femeie trebuie sa aiba bani si o camera a ei ca sa reuseasca”. Spatiul domestic trebuia in opinia ei, sa fie un loc in care “ea” sa se poata retrage si nu un loc care sa o limiteze.

Libertatea de a trai in propria casa si de a lua propriile decizii, fara a fi dependenta de un barbat este o situatie ideala pentru afirmarea femeilor care astfel pot avea timpul si spatiul necesar pentru a lucra la propriile proiecte. Totusi, poate ca Virginia Woolf nu a anticipat partea proasta “a libertatii” - teroarea singuratatii. Femeile de astazi traiesc o altfel de invizibilitate. Si este vorba despre femeile care nu respecta anumite standarde de varsta sau de... greutate. Aici ne vom referi la femeile care nu respecta standardele de varsta ale dezirabilitatii. Poate ca ele si-au castigat independenta, poate ca dupa desprtirea de un sot reusesc sa isi creeze un cuibusor doar al lor insa in acelasi timp, si nu din vina lor... aceste femei par ca nu mai exista in societate. Deci problema invizibilitatii feminine este foarte pertinenta si acum. Astfel, tot mai multe persoane, cu precadere femei trecute de varsta a doua traiesc in singuratate avand sentimente de izolare si depresie.

Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma Vei avea șansa să iubești din nou! Iar de această dată va fi diferit Celebrul tenorul italian, Alessandro Safina revine pe scena Salii Palatului din Bucuresti cu un concert memorabil!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri