Fiindca mare parte din timpul nostru, mare parte dintre emotiile noastre si viata noastra ni le consumam acum online, ne-am gandit sa dam o mai mare importanta subiectelor care trateaza relatia dintre om si calculator. Recent, sociologul Robert S. Tokunaga a publicat in Jurnalul Cyberpsychology, Behavior and Social Networking, un studiu ce arta experientele emotionale neplacute pe care le traim pe Facebook.

10.   Si... Imaginati-va cum este sa descoperiti ca a fost facut un grup despre persoana voastra fara ca voi sa fiti in prealabil instiintate. Aceasta este o alta neplacere cauzata de Facebook.

Multora li se intampla sa aiba si astfel de surprize. De exemplu, dupa nunta Printului William  si a lui Kate Middleton, pe Facebook a aparut un grup dedicat surorii miresei, Pippa Middleton care se numeste chiar asa:  "Pmaas: Pippa Middleton Ass Appreciation Society" (Societatea celor care apreciaza Fundul Pippei Middleton) - cu aproape 10 mii de aderenti... Cu siguranta nu Pippa, sora Printesei, si-a dat acceptul pentru o astfel de pagina de socializare facuta in numele ei. Si astfel de situatii nu se intampla doar pe la casele mai mari, ci si in cazul persoanelor obisnuite.

Desi nu este prea extinsa si nu ne ofera prea multe date, aceasta cercetare reprezinta un punct de pornire excelent care ne poate ajuta sa intelegem efectele negative pe care le starneste asupra sentimentelor noastre, utilizarea retelelor de socializare in masa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

De asemenea, constientizand aceste intamplari neplacute ce se petrec online, am putea sa invatam sa ne ferim de ele. In mod cert, Facebook-ul si celelalte social-media nu sunt deloc doar un loc idilic al sentimentelor sincere de prietenie.
 

Foto front si main: By Kaspars Grinvalds /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri