Majoritatea locuitorilor din orasele mari se spala pe dinti cel putin o data pe zi, in special dimineata. Doar jumatate dintre acestia (51%) isi periaza dintii de mai multe ori in cursul aceleiasi zile, asa cum este recomandat de catre medicii stomatologi.

Comunicat de presa

Igiena orala zilnica este esentiala pentru a avea o dantura sanatoasa, o respiratie proaspata si a preveni aparitia cariilor, in acelasi timp fiind importanta in mentinerea sanatatii intregului organism. Cu toate acestea, foarte multi romani nu practica un ritual de igiena orala adecvat.

O cercetare Wrigley, realizata in februarie 2011, pe un esantion reprezentativ pentru mediul urban, a aratat ca majoritatea locuitorilor din orasele mari se spala pe dinti cel putin o data pe zi, in special dimineata. Doar jumatate dintre acestia (51%) isi periaza dintii de mai multe ori in cursul aceleiasi zile, asa cum este recomandat de catre medicii stomatologi. Motivul pentru nerespectarea sfaturilor stomatologului privind periajul de doua ori pe zi este cel mai probabil lipsa timpului si spatiului adecvat pentru aceasta.

Aceste date sunt reprezentative doar pentru locuitorii din orasele mari, cifrele disponibile referitoare la nivel national fiind alarmante. Spre exemplu, un studiu national prezentat de compania Synovate in 2010 a aratat ca 19% dintre romani nu se spala pe dinti nici macar o singura data pe zi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Referitor la folosirea altor instrumente de igiena orala pe langa periuta si pasta de dinti, 28% dintre respondenti folosesc zilnic apa de gura, in principal pentru reimprospatarea respiratiei, iar 12% folosesc zilnic ata dentara pentru o curatare mai buna a dintilor.

Studiul a fost realizat pe un esantion reprezentativ pentru mediul urban, unde nivelul de educatie al populatiei privind igiena orala este mult mai ridicat decat in mediul rural. Cu toate acestea, sondajul ne arata ca foarte multe persoane, chiar si din mediul urban, nu au o igiena orala corespunzatoare si nu practica ritualul corect de curatare si ingrijire a dintilor: dimineata, seara, dar si pe parcursul zilei.”, afirma Adela Avram, Brand Manager Orbit Balkan East.

In plus, locuitorii din mediul urban apeleaza la medicul stomatolog doar atunci cand intevin problemele medicale: 38% dintre respondenti au consultat, in ultima perioada, dentistul pentru realizarea unui tratament profesional pentru rezolvarea unor probleme specifice (carii, implanturi, etc), iar 29% datorita unor urgente medicale. Doar un procent de 15% dintre respondenti au declarat ca ultima vizita facuta dentistului a fost un control de rutina.

Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Boala zgarieturii de pisica – infectia cu Bartonella henselae

Pe de alta parte, potrivit Eurobarometrului din 2010 realizat la nivel european, ce prezinta date atat pentru locuitorii din mediul urban, cat si rural, peste 66% dintre romani nu merg nici macar o data pe an la dentist.

Studiul Wrigley a fost realizat pe un esantion reprezentativ de 1112 persoane, cu varste cuprinse intre 14 – 65 de ani, din zonele urban, in februarie 2011.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri