28 Ianuarie 2011 publicat în Social 40 share-uri

Romania se afla pe primul loc in Europa ca rata a mortalitatii cauzata de cancerul de col uterin, riscul de deces fiind de 3 ori mai mare decat media europeana. Saptamana Europeana de Prevenire a Cancerului de Col Uterin are ca prioritate educarea femeilor asupra efectelor dezastruoase ale acestei boli.

Comunicat de presa

Intre 23 si 29 ianuarie 2011 se desfasoara Saptamana Europeana de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, care are ca prioritate educarea femeilor asupra efectelor dezastruoase ale acestei boli, prin parteneriatul intre toti reprezentantii domeniului sanatatii si cei ai societatii civile.

6 femei din Romania mor in fiecare zi din cauza cancerului de col uterin, tara noastra avand cea mai mare mortalitate inregistrata intr-o tara din Europa.

In fiecare an, aproximativ 60.000 de femei din toata Europa primesc diagnosticul de „cancer de col uterin” si in jur de 28.000 de femei decedeaza din aceasta cauza.

Vaccinarea si testarea periodica Babes-Papanicolaou pot duce la reducerea cu 94% a riscului de a dezvolta cancer de col uterin.

Saptamana Europeana de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, organizata in perioada 23-29 ianuarie de catre Asociatia Europeana pentru Prevenirea Cancerului Cervical (ECCA), se axeaza anul acesta pe parteneriatul intre toti reprezentantii domeniului sanatatii si cei ai societatii civile, cu scopul de a creste gradul de educare al femeilor in privinta efectelor dezastruoase ale cancerului de col uterin. Aflat la a cincea editie, evenimentul pune accent in acest an pe conceptul de preventie, avand in vedere faptul ca exista instrumente – precum vaccinarea si controlul regulat – ce pot reduce semnificativ riscul aparitiei acestei boli.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. EXCLUSIV Sfaturile primei românce care a cucerit vârful Annapurna pentru copiii care vor să facă alpinism: Să înceapă gradual, să nu se implice din prima în ceva dificil 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Toti membrii ECCA se vor concentra, in timpul Saptamanii de Prevenire, pe promovarea continua a Perlei Intelepciunii (Pearl of Wisdom), ca simbol al campaniei de preventie a cancerului de col uterin. Cambridge International Dictionary of Sayings defineste o „perla de intelepciune” ca o “piesa importanta de consiliere" si prin urmare, este un simbol foarte potrivit pentru un eveniment care incurajeaza femeile sa participe la programele de prevenire a cancerului de col uterin.

In plus, Petitia „STOP cancerului de col uterin” invita institutiile europene si toate guvernele nationale sa puna in aplicare programe de screening pentru cancer de col uterin. Petitia are in prezent peste 670.000 de semnaturi, cu obiectivul asumat de a strange 1 milion de semnaturi. Mai multe detalii despre petitie puteti gasi pe site-ul ECCA, aici.

SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!   Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri