Am avut un soc foarte puternic cand am descoperit ca sufar de maladia neuro-motorie. In cel de-al treilea an de Oxford am observat ca devin oarecum, mai neindemanatic si am cazut odata sau de doua ori a fost un soc sa inteleg ca am o boala incurabila care ma poate ucide in cativa ani. Dar n-am murit. De fapt, desi viitorul era sumbru, am descoperit cu surpriza ca in acel moment ma bucuram de viata mai mult decat inainte.

Aceasta este pe scurt, povestea lui Stephen Hawking, cel mai prolific om de stiinta al momentului, preocupat de teoria relativitatii si fizica cuantica. Stephen Hawking este paralizat, imobilizat de zeci de ani de catre o boala necrutatoare care nu i-a paralizat insa mintea. In interiorul imaginatiei sale, Stephen Hawking incearca sa raspunda celor mai provocatoare intrebari din stiinta si filosofie: “De ce suntem aici? De unde venim?” El a fost primul dintre teoreticieni, care s-a gandit sa studieze universul imbinand teoria macro-cosmosului (a relativitatii) cu teoriile mecanicii cuantice (studiul atomilor), pentru ca, spune el, la inceput Universul nu era mai mare decat "un punct"... Incercand sa intelegem inceputurile, am putea gasi raspunsul la intrebarea, "cum de suntem aici".

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale

“Toata viata mea am fost fascinat de marile intrebari cu care ne confruntam si am incercat sa gasesc raspunsuri stiintifice pentru acestea. Daca si voi, ca si mine, v-ati uitat catre stele si ati incercat sa gasiti un sens pentru ceea ce vedeti, ca si mine, ati inceput sa va intrebati ce a facut ca Universul sa existe. Intrebarile sunt clare si inselator de simple. Raspunsurile au parut mereu a fi cu mult, peste intelegerea noastra. Pana astazi.

Ideile care au crescut in peste doua mii de ani de observatii au trebuit sa fie radical revizuite. In mai putin de o suta de ani am gasit noi modalitati de a gandi despre noi insine. De la a ne considera centrul universului, acum ne gasim orbitand in jurul unui soare de dimenisuni medii, care este unul dintre milioanele de stele din galaxia noastra Calea Lactee. Iar galaxia noastra este una dintre bilioanele de galaxii, intr-un univers care se afla in permanenta expansiune. Dar ne aflam inca departe de finalul unei istorii a intrebarilor. Mari intrebari trebuie sa isi gaseasca inca, raspunsurile, inainte de a putea spera ca putem avea un tablou perfect al unvesului in care traim.

3DUTECH dă startul concursurilor naționale de 3D design & printing pentru elevi și profesori. Roboții, principala temă din acest an Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile

Citeste mai departe>>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri