Oameni de stiinta afirma ca femeile traiesc mai mult decat barbatii intrucat barbatii sunt mai predispusi biologic la o viata mai scurta.
Profesorul Tom Kirkwood de la Universitatea din Newcastle, sugereaza ca organismul femeilor se comporta mai bine la intretinerea de rutina si la mentinerea celulelor in viata. Potrivit Daily Mail, teoria controversata a duratei de viata sutine ca celulele din organismul barbatilor nu sunt programate genetic pentru a rezista la fel de mult cum rezista cele ale femeilor. Si acest lucru se aplica in cazul tuturor fiintelor.

Multi cercetatori cred ca procesul de imbatranire este cauzat de mici “defecte” din organismul nostru. Micile defecte determina lungimea vietii noastre prin prisma rapidititatii cu care organismul este capabil sa opereze repararea lor. Pe masura ce celulele rateaza oportunitatile de reparare, organismul nostru se dregradeaza treptat pana cand moare.

Profesorul Kirkwood a cercetat aceasta problema pe mai multe specii de animale. Studiile au aratat ca animalele sterile sau masculii castrati traiesc mai mult decat cei normali. Profesorul a mai afirmat pentru The Independent: “La femei, succesul reproducerii este clar legat de integritatea organismului si dovada este si lungimea vietii. Statistic, barbatii sunt predispusi sa aiba o viata mai scurta decat femeile. Se pare ca acest lucru este inveterat in biologie. Bineinteles ca si modul de viata determina lungimea vietii.”

Articol preluat din www.9am.ro

Sursa foto: ralphbijker

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. „Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri