De la inceputul lunii octombrie, la Santiago de Compostela, ICR Madrid sustine prezenta artistilor Mircea Cantor si Daniel Knorr in cadrul unui amplu proiect care celebreaza anul Xacobeo, un eveniment foarte important in cadrul culturii catolice care marcheaza coincicenta datei de 25 iulie (Ziua Sfintului Santiago) cu duminica.

Evenimentul va fi, de altfel, marcat si de prezenta Papei la Santiago de Compostela. Proiectul mare se numeste “Orasul interpretat” si propune o perspectiva critica si reflexiva asupra orasului Santiago de Compostela, cu scopul de a revela si inter-relationa diferitele niveluri de compozitie si functionare ale spatiilor sale publice.

Un alt obiectiv este acela de a proiecta o perceptie multipla a orasului istoric, prin confruntarea perspectivelor legate de geografia urbana, de societate, politica, economie sau de industria culturala. Participa mai multi artisti, din toata lumea, alaturi de cei doi din Romania: Andreas Fogarasi (Austria), Lonnie Van Brummelen & Siebren De Haan (Olanda), Rubén Santiago (Spania), Latifa Echakhch (Maroc/Franta), Florian Slotawa (Germania), Michael Stevenson (Noua Zeelanda). Expozitiile raman deschise pina pe 28 noiembrie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Un program creat de trei elevi din Hunedoara va rula pe Staţia Spaţială Internaţională Vouchere noi pentru români. Cui va acorda Comisia Europeană 4.000 de lei, în a doua jumătate a anului Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate

Evenimentele vizuale create de cei doi artisti romani in Santiago au atras atentia publicului si a presei din Spania, au aparut numeroase stiri, comentarii ale acestor ansambluri, fotografiile de presa care prezinta proiectul mare realizat in Santiago surprind majoritatea dintre ele opaitul sau structura de lem realizate de Mircea Cantor si expuse in Piata Toural.

Mircea Cantor prezinta astfel un ansamblu sculptural bazat pe jocul de lumina, o replica de mari dimensiuni a unui opait antic si o structura din lemn, ce aminteste de formele brancusiene. Celalalt artist roman prezent la Santiago de Compostela, Daniel Knorr a realizat o instalatie de fotografii, bazata pe secvente fotografice ce pleaca de la spatiul foarte larg, exterior, planetar si ajung la detaliul precis al unei piete din Santiago de Compostela, instalatie vazuta de majoritatea jurnalistilor si a comentatorilor ca o “intrebare asupra originilor universului”, asa cum despre ansamblul sculptural al lui Mircea Cantor se vorbeste ca despre “o alegorie a vietii”.

Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli

Prin prezenta celor doi artisti romani la Santiago de Compostela, in aceasta perioada marcata de o importanta sarbatoare spaniola si in cadrul unor manifestari ce reunesc artisti din intreaga lume, arta contemporana romaneasca se afla in prim-planul atentiei mediilor de specialitate. Cele doua proiecte realizate de Mircea Cantor si Daniel Knorr, cu sprijiinul ICR Madrid, sunt, se pare, suficient de interesante si de impactante pentru a fi atras publicul si criticii. Pina pe 28 noiembrie, centrul orasului Santiago de Compostela este marcat vizual de operele celor doi artisti romani.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri