Uitati de barbatii de ieri, "Neosexualul" este noua formula a virilitatii! Neosexualul "este un James Bond cu simt al umorului, este un sensibil si un tip sportiv in acelasi timp".

De ce in ultimele decenii cei mai vulnerabili la transformari comportamentale au fost barbatii?

Un raspuns la aceasta intrebare il poate constitui faptul ca odata cu revolutiile feministe, barbatii au devenit la randul lor "obiecte ale dezirabilitatii". Barbatii au avut nevoie sa se reinventeze odata ce "femeile au castigat dreptul de a face alegeri". Acestia au trebuit sa se adapteze unui set de valori exprimate de femei, asa cum arata si studiul realizat de catre compania de cosmetice. Pe de alta parte, societatea capitalista inventatoare de noi produse, a generat in acelasi timp si comportamente noi in randul indivizilor.

Acesta este poate si motivul pentru care, in societati capitaliste mai vechi, a fost dezvoltata o intreaga terminologie cu privire la diversele roluri pe care si le poate insusi un barbat. Tot aici, studiile de gen sunt mult mai avansate astfel incat au fost dezvoltate si teorii cu privire la schimbarile comportamentale ale oamenilor si ale relatiilor dintre femei si barbati. Astfel, in limba engleza exista cuvinte ca "bloke", "snag" si "metrosexual" care exprima diverse modele comportamentale masculine care s-au succedat in ultimele decenii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit 

Va invit sa le descoperiti, prin intermediul lui Bernard Salt care, cu un ton amuzant, descrie diferentele comportamentale ale barbatilor in ultimii 30 de ani, vizibile chiar si prin felul in care barbatii prefera un anumit tip de bautura alcoolica.

La inceput a aparut barbatul "snag", apoi metrosexualul, retrosexualul, pentru ca acum, daca ar fi sa ne luam dupa ceea ce spun publicitarii, neosexualul sa fie "noul barbat urban", aflam din Urban Dictionary.

Cu cativa ani in urma, David Beckham, poate cel mai cunoscut metrosexual din lume, a facut istorie cu afirmatia din revista britanica (gay) "Attitude": "Uneori ii fur lacul de unghii sotiei mele Victoria. (...)Cel mai mult imi place cel de culoare rosie".

Sarmul jucatorului de fotbal englez incepe sa paleasca insa!

Mutatii ale comportamentului masculin: de la Bloke, la Neosexual

Lumina pe care o porți în sufletul tău este mai puternică decât răutățile celor din jur Amnezia infantila – de ce nu ne amintim primii ani de viata? Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri