Guvernantii adopta masuri dure care ne afecteaza fiecare secunda din viata. Ca ne sunt impozitate la sange salariile, ca este majorat TVA-ul, intelegem(?). Ca nici macar drepturile nu ne mai sunt reprezentate, asta dati-mi voie sa nu o mai accept sub nici un argument. Saptamana incepe cu o noua veste proasta: Agentia Nationala pentru Egalitate de Sanse a fost desfiintata.

Aflu aceasta noua teribila veste, de pe blogul Medusei (cea mai activa luptatoare pentru drepturile femeilor din Romania, in blogosfera) si ader dezacordului pe care il afirma ea, impotriva acestor masuri ilogice si “trase de par” ale guvernantilor.

Mai mult decat atat, odata cu ANES au fost desfiintate Autoritatatea Nationala pentru Protectia Familiei si a Drepturilor Copilului, Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap, Institutului National pentru Prevenirea si Combaterea Excluziunii Sociale a Persoanelor cu Handicap (Ordonanta de Urgenta 68/2010, Art. 2. (1)) In "traducere", de la 1 iulie 2010, categoriile vulnerabile nu mai sunt reprezentate politic.

Medusa comenteaza in detaliu acest ultim gest sfidator la adresa valorilor contemporane cu care ne trateaza guvernul nostru: “Mai presus de orice, gestul guvernului este unul simbolic. In teorie, Ministrul Seitan vrea sa dea impresia ca face restructurari si ca adopta masuri de austeritate.

In realitate, desfiintarea acestei agentii arata ca in mintea ministrilor si a Prim Ministrului Romaniei preocuparea pentru drepturile femeilor este zero. Reprezentantilor guvernului nu le pasa ca Romania e tara in care 1,2 milioane de femei sunt victime ale violentei domestice, ca e nr. 1 in traficul de femei din Europa, ca romancele continua in majoritatea familiilor sa se ocupe singure de treburile casei si cresterea copiilor pentru ca nu exista educatie care sa schimbe mentalitatile lor si ale sotilor lor, si nu in ultimul rand, ca imaginea femeilor in emisiunile televizate se degradeaza de la an la an.

Guvernul Romaniei vrea sa iasa bine la cifre si sa spuna ca a facut restructurari si economie la buget. Sacrificarea A.N.E.S, alaturi de agentia de protectie a drepturilor copilului si agentia pentru persoanele cu handicap arata inca o data ca guvernul Boc este las, lovind in cei vulnerabili si fara suport din partea unor grupuri de interese, gasti si cumetrci.

Desfiintarea A.N.E.S. s-a facut fara nici un fel de consultare. Nimeni, nici macar angajatii acestei minuscule agentii, n-a stiut nimic pana cand desfiintarea nu s-a adoptat prin OUG in sedinta de Guvern. Evident, nici noi, cei din mediul ONG si din mediul academic, n-am stiut absolut nimic despre planurile guvernului”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri