Elena Oglindă are 29 de ani și intră în categoria tinerelor antreprenoare care ne pot oferi tuturor inspirație, mai ales într-o lume în care femeile îndrăznesc mult prea puțin.

Garbo.ro: Cum ai descrie tu vinul și importanța lui în viețile noastre? Am putea spune că este ceva magic în legatură cu a savura un vin bun? Am uitat oare să trăim cu adevărat acea magie?

Elena Oglindă – Winfeul: Cred că acea magie apare mereu când savurezi un vin bun, iar magia nu vine doar de la alcool sau de la senzația de moment de răgaz și răsfâțare. Există studii ce dovedesc că degustarea de vin îți accesează părți ale creierului ce nu le poți accesa în mod normal, dar asta doar când gustăm vinul conștient și suntem atenți la miros, la gust, la culoare și apoi le asociem cu amintirile noastre când vrem să ne dăm seama de arome. Însă magia adevărată vine de la momentul în care savurezi vinul.

Poate e într-o seară când abia ce ai ajuns acasă, ți-ai pregătit rapid ceva de mâncare, ți-ai turnat un pahar de vin și le savurezi în grădină sau la un episod din Chef’s Table; poate fi în duminica în care iei cina cu familia, sunteți toți la masă și ciocniți paharele cu vinul ce tocmai l-ai deschis; sau poate fi atunci când împarți cu prietena ta cea mai bună o sticlă de vin pe plajă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

Garbo.ro: Ce fel de oameni aduce in jurul sau Wineful?

Elena Oglinda – Winfeul: Oameni care savurează momentele vieții și timpul lor, care sunt mereu dornici să descopere lucruri noi, care apreciază calitatea, produsele făcute în tihnă și munca depusă pentru crearea lor, oameni care iubesc să împartă bucuria lor.

Lucrurile se întâmplă dacă ne dorim și muncim la ele suficient de tare. Nu toate proiectele începute până la Wineful au fost de succes, însă din toate am învățat câte ceva care să mă ajute să ajung aici. Sunt convinsă că mai sunt lucruri de învățat cel puțin încă pe atât și sunt nerăbdătoare să le aflu și să văd unde duc.

Garbo.ro: Care este sfatul tău pentru tinerele femei care vor să își înceapă o afacere a lor?

Elena Oglindă – Winfeul: Să găsească o idee în care cred și să meargă cu ea până la capăt! Dar ideea să aducă valoare și să satisfacă o nevoie, iar ele să fie conștiente de faptul că, poate doar la început, vor munci mai mult decât au muncit la orice angajator vreodată, cu nopți nedormite și weekenduri pline de muncă. Dacă cred în ceva, cu siguranță își vor găsi mereu energie și motivație și vor atrage în jurul lor oameni cu aceleași convingeri cu alte lor. Să nu se dea bătute până când nu le dispare și ultima fărâmă de speranță. Dacă cred și muncesc suficient de mult, lucrurile se leagă!
 

Grabo.ro: Ce înseamnă pentru tine a-ți îndeplini un vis – Wineful?

Elena Oglindă – Winfeul: Wineful s-a dezvoltat atât de repede încât nici nu am apucat să realizez toate lucrurile care s-au întâmplat până acum. Încă nu am ajuns acolo unde am visat încă de la început, însă lucrurile ce s-au întâmplat până acum îmi dau încredere că Wineful va ajunge și mai departe decât speram. Povestea pe scurt este că după doar 6 luni de la lansarea magazinului online am primit o ofertă de investiție și achiziție a 49% din acțiuni din partea V7 Capital, companie de Venture Capital deținută de Andrei Crețu și Iulian Cîrciumaru, fondatorii 7Card. Până atunci am mai avut și alte propuneri de investiție, însă propunerea lor am acceptat-o destul de rapid deoarece am considerat că experiența și cunoștințele lor pot fi un mare avantaj pentru Wineful. După nici șase luni de lucrat excelent împreună ne-am trezit că decidem să deschidem și un wine bar. Era în plan deschiderea unui bar, dar nicidecum atât de rapid, însă s-a întâmplat să găsim spațiul perfect pentru el, când ne căutam, în schimb, un spațiu de birouri.

După toată experiența asta, am ajuns să cred cu tărie că lucrurile se întâmplă dacă ne dorim și muncim la ele suficient de tare. Nu toate proiectele începute până la Wineful au fost de succes, însă din toate am învățat câte ceva care să mă ajute să ajung aici. Sunt convinsă că mai sunt lucruri de învățat cel puțin încă pe atât și sunt nerăbdătoare să le aflu și să văd unde duc.

Garbo.ro:  Poate contribui vinul la a ne face zilele mai frumoase?

Elena Oglindă – Winfeul: Da! Dar să îl bem cu măsură, altfel riscăm să ne facem ziua groaznic de urâtă – atât prin acțiunile ce le avem în stare de ebrietate cât și prin mahmureala de după.

Trecând peste momentele de mai sus, nici nu pot să-mi imaginez un moment în care vinul ar fi nepotrivit, mai ales că au fost dovedite și beneficiile sale pentru sănătate. Vinul destinde atmosfera sau o personalitate mai reținută, leagă prietenii sau completează momente, te relaxează sau îți dă chef de viață.

de Julia Sima


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri