20 Iunie 2018 publicat în Social 152 share-uri

România anului 2018. O singură țară, în care însă, se intersectează două lumi paralele. Una în care firescul e ca orice copil să meargă la școală, pentru a primi un minim de educație, iar alta în care școala reprezintă un privilegiu greu.

Sunt ceea ce am învățat să fiu este un documentar tulburător despre impactul educației în viața copiilor nostri realizat de producătoarea filmului de succes Octav.

România anului 2018. O singură țară, în care însă, se intersectează două lumi paralele. Una în care firescul e ca orice copil să meargă la școală, pentru a primi un minim de educație, iar alta în care școala reprezintă un privilegiu greu, uneori aproape imposibil, de obținut. Sunt copii de aceeași vârstă, dar născuți în medii sociale opuse. Copii ce trăiesc în familii bune și cărora nu le lipsește nimic și copii care nici nu știu ce înseamnă să nu îți lipsească nimic. Diferențele sociale sunt frapante însă toți acești copii ar trebui să aibă ceva în comun: educația.
Iar documentarul „Sunt ceea ce am învățat să fiu” pune accentul pe conștientizarea importanței educației în toate mediile sociale, tocmai pentru a oferi o șansă la normalitate fiecărui copil din România.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

„Lucrez cu fundații pentru copii de mulți ani, în special cu Ovidiu Ro și, în lupta de a strânge fonduri, am realizat cât de important este să-ți obligi interlocutorul să facă un exercițiu de imaginație: cum va fi un copil fără educație în adolescență și apoi în maturitate. Astfel încât am hotărât să filmez grupe de vârstă 4-6 ani, 10-14 ani și peste 20 de ani. Câțiva ani mai târziu, am fost sfătuită să mă reîntorc la ei, după 7 ani, și să îi filmez din nou”, explică regizoarea Adela Vrînceanu-Celebidachi despre ideea realizării acestui documentar.

„Sunt ceea ce am învățat să fiu”  face o paralelă între copiii cu șansă la educație și copiii fără această șansă și cum evoluează ei - sau nu - peste ani, reprezentând un semnal de alarmă pentru societatea românească și consecințele ignorării problemelor cu care ne confruntăm. Consecințele asumării responsabilității vis-a-vis de copiii fără șanse, neasumarea cauzei-efect a sărăciei cu care se confruntă mii și mii de copii în România, dar și educația pe care o oferim copiilor noștri și scăderea nivelului lor de compasiune și sensibilitate față de semenii lor.

Leagăn pentru toată copilăria Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin!

Fiecare copil prezentat în documentar a fost filmat la un interval de 7 ani distanță, pentru a demonstra cum educația în mediile defavorizate schimbă destine în bine și cum poziția copiilor care au șansa la educație se schimbă sub influența societății în care trăiesc, a prietenilor, iar sensibilitatea lor față de cazurile unor copii sărmani scade.
 
Trailerul filmului Sunt ceea ce am învățat să fiu:

„Sunt ceea ce am învățat să fiu” este regizat de Adela Vrînceanu-Celebidachi, în colaborare cu Liviu Stanciu, și va fi difuzat pe Kanal D, pe 24 iunie 2018, ora 15:30.

Documentarul a fost declarat câștigător la cea de a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Cult din Calcutta, India și a primit distincția Award of Recognition: Documentary Feature, la Festivalul Accolade Global Film Competition, desfășurat în luna mai 2018.

Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 5 Seturi complete pentru manichira semipermanentă chiar la tine acasă

Finanțatori: OMD, Phd MEDIA, McCANN Erickson, Hochland, Sensiblu, Carrefour, Boiron, Hornbach, Ferratum, Borsec, Univer, Emag


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri