6 Octombrie 2017 publicat în Social 4 share-uri

Siguranta este un drept fundamental. Reteaua VIF organizeaza Marsul Impreuna pentru siguranta femeilor.

TIPURI DE VIOLENTE

• Violenta sexuala - este violul practicat de un barbat sau un grup de barbati asupra unei femei care este constransa prin amenintari, mita, lovituri, umilinte sau diverse alte abuzuri sa intretina relatii sexuale nedorite, care provoaca grave consecinte fizice, psihice si emotionale asupra femeii care devine victima.
Un act sexual fortat, fara acordul ambilor parteneri, poate fi considerat tot o forma de viol, chiar daca are loc intre doi parteneri uniti prin casatorie.

• Violenta fizica - pune in discutie orice act de violenta manifestat din partea unui barbat violent care prin superioritatea fortei doreste sa provoace tema sau sa instaureze o atmosfera de teroare actionand asupra corpului unei femei cu intentia de a o rani sau de a-i face rau, care ii poate lasa urme fizice sau nu, prin: batai, palme, lovituri, impingeri, suturi, sufocari, tras de par sau aruncari de obiecte.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală

Imagine de la Marsul desfasurat anul trecut; Sursa: Feminism Romania Facebook

• Violenta psihologica - este acel tip de violenta subtila care naste din intentia de a controla viata celeilalte persoane izoland-o de prieteni sau impiedicand-o sa vorbeasca cu familia de origine, interzicandu-i sa lucreze sau sa aiba o viata sociala, umilind-o in prezenta altor persoane sau in locuri publice, determinand-o prin discutii, judecati sau actiuni concordate sa se simta incapabila si/sau inutila.

Semnul ca gelozia manifestata de partener depaseste limitele si se transforma intr- o forma de violenta psihologica este momentul in care victimei ii este interzis sa duca o viata normala, in acord cu preocuparile, relatiile si pasiunile pe care le are.

Orice comportament menit sa lezeze demnitatea unei femei este considerat ca fiind violenta exercitata cu scopul precis de a o determina sa mentina dependenta din punct de vedere psihologic.

Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte

• Violenta economica - este tipul de violenta prin care partenerul limiteaza independenta economica a femeii interzicandu-i sa dispuna de bani fie nepermitandu-i sa lucreze, fie evitand sa-i dea ocazia sa manipuleze banii in casa. Se intampla ca in familie, femeia sa nu aiba nicio idee despre castigul financiar al barbatului sau in alte cazuri, chiar ca el sa fie cel care gestioneza complet castigul victimei, in favoarea lui exclusiva.

• Stalking-ul - este tipul de violenta care se manifesta prin actiuni persecutorii care sunt repetate in mod sistematic, atat in viata reala sau in mediul online, asupra unei persoane, menite sa-i tulbure existenta generand neliniste si teama in legatura cu siguranta personala. Stolkerul poate fi o persoana cunoscuta sau una cu totul necunoscuta, in cazul in care victima este o persoana publica. (Detalii: Sa vorbim deschis despre stalking).

Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Reteaua VIF: Vino alaturi de noi la Marsul „IMPREUNA PENTRU SIGURANTA FEMEILOR!”,
pentru ca fiecare actiune de condamnare a violentei impotriva femeilor, ne aduce mai aproape de o lume in care femeile traiesc in siguranta si in care ne este respectata integritatea si demnitatea!

„Ne vom uni fortele cu statele membre pentru a pune capat violentei impotriva femeilor. Toate femeile si fetele din Uniunea Europeana si din intreaga lume au dreptul la o viata care sa nu fie marcata de frica si violenta.” - din Declaratia comuna semnata de numerosi comisari europeni la 25 noiembrie 2016.

Pe langa campania platita de guvern care ne aminteste cat este de sanatos este sa bem 2l de apa pe zi, asteptam campanii sustinute care sa schimbe mentalitatile si condamne cu fermitate orice tip de violente manifestate impotriva femeilor de orice varsta!

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

„Ajutati-ma! nu stiu daca mai pot astepta pana maine.” - campanie impotriva violentelor realizata de guvernul croat in anul 2102.

  Oriunde te afli, traieste in demnitate, fara a suporta violente! Implica-te in manifestari care lupta pentru siguranta ta!

Fii alaturi de femeile care demonstreaza pentru o viata in siguranta!
#NuEstiSingura! reclama orice forma de violenta la care esti supusa, inainte de a fi prea tarziu!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri