13 Iulie 2017 publicat în Social 46 share-uri

Numele lui Martin Luther King Jr. se leaga de istoria luptei pentru drpturile persoanelor de culoare din Statele Unite ale Americii secolului XX. Martin Luther King Jr. a fost laureat cu Premiul Nobel pentru Pace in anul 1964, fiind cel mai tanar laureat la acea vreme.

Martin Luther King Jr. - Principiul 5: Evita violenta interioara cat si violenta exterioara

Atitudinea nonviolenta ofera sustinere din toate partile. Este in interesul nostru sa ne mentinem un nivel ridicat al spiritului fiind buni cu noi insine si cu ceilalti.

Martin Luther King Jr. - Principiul 6: Universul este de partea justitiei

Adevarul este universal si fiecare fiinta umana sau societate umana se orienteaza catre sensul just al ordinii in Univers. Pentru practicianul nonviolentei, acest context reprezinta un cadru moral adecvat.

Despre Martin Luther King Jr. via Wikipedia:

Martin Luther King Jr. (ianuarie 1929 - aprilie 1968) a fost un pastor baptist nord-american, activist politic, cunoscut mai ales ca luptator pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare din Statele Unite ale Americii. Cunoscut si sub abrevierea MLK, a organizat si a condus marsuri in favoarea dreptului la vot, pentru desegregare rasiala si alte drepturi civice elementare pentru cetatenii de culoare nord-americani. Cele mai multe astfel de legi, si anume Civil Rights Act, Voting Rights Act, au fost promulgate sub presedintia lui Lyndon B. Johnson. In timpul unui mars pentru libertate (28 august 1963) a pronuntat unul dintre cele mai celebre discursuri: "I have a dream (Am un vis)".

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

L-a cunoscut pe John Fitzgerald Kennedy care i-a acordat sprijinul in lupta impotriva discriminarii rasiale.
Martin Luther King a fost cel mai tânar laureat al premiului Nobel pentru Pace in 1964 pentru lupta impotriva segregatiei rasiale si discriminarii rasiale. A depus eforturi in lupta impotriva saraciei precum si a opririi razboiului din Vietnam. King a fost asasinat pe data de 4 aprilie 1968, in Memphis, Tennessee. Dupa moartea sa i s-a acordat Medalia prezidentiala pentru libertate in 1977 si Medalia de Aur in 2004; In 1986 ziua lui Martin Luther King a fost declarata zi federala in Statele Unite.

Iti recomandam si: Carlo M. Cipolla: Cele 5 legi fundamentale ale PROSTIEI UMANE

Foto homepage: Wikimedia


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri