7 Iunie 2017 publicat în Social 21 share-uri

Preluam aceasta petitie importanta lansata de catre comunitatea activistilor Avaaz, speram ca o veti considera la fel de relevanta si ca veti semna.

Pana in 2050, in oceanele noastre vor exista mai multe gunoaie de plastic decat pesti.

Este rusinos. Jumatate din plasticul produs este folosit o singura data si apoi aruncat, astfel ca ajunge sa sufoce apele marilor si animalele care traiesc in ele.

Iata si un scurt documentar pe aceasta tema. Imaginile va vor convinge ca modul cum consumam plastic in acest moment, distruge planeta:

Dar in doar cateva zile, guvernele noastre pot schimba cursul lucrurilor, la summitul istoric in cadrul caruia vor pune bazele angajamentului lor pentru oceane curate. Indonezia, poluatorul numarul 2 in lume, a fost convinsa prin presiuni publice sa isi ia angajamentul ca va reduce deseurile din plastic cu 70%! Acum trebuie sa ne concentram pe ceilalti poluatori de top.

Daca un milion dintre noi sustin un apel global, Seful Programului pentru Mediu al ONU va vorbi despre petitia noastra la tribuna summitului si va lucra impreuna cu noi pentru a pune presiuni asupra statelor sa interzica plasticul de unica folosinta, pentru a da voie oceanelor sa respire din nou. Semneaza si tu:Click pentru salvarea oceanelor!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hai să-i scoatem pe copii dintre pereții ăia! Celebreaza Ziua Pamantului 2023 cu legendarul scrub de corp SABON

Indiferent de locul in care traim, suntem conectati, prin chiar faptul ca respiram, cu oceanele noastre. Cea mai mare parte a oxigenului este generat de ele. Ele echilibreaza clima si vremea, transforma apa in nori si ne daruiesc ploaia. Oceanele noastre ofera adapost pentru aproape 80% dintre toate vietuitoarele de pe planeta. Fara oceanele noastre, n-am putea trai.

Peste un milion de creaturi marine si alte pasari si animale mor anual din cauza deseurilor de plastic. - National Geographic

Noi, oamenii, am distrus sanatatea oceanelor, iar acum trebuie sa o reparam. Vestea buna este ca mai mult de jumatate dintre deseurile de plastic din oceanele noastre provin din doar cinci state. Daca atentia globala se concentreaza acum pe cei mai mari poluatori, putem crea schimbare sistemica globala pentru ape fara deseuri de plastic. Lipseste doar impulsul – si aici intram noi in scena.

Hai sa dam o amploare masiva apelului lansat de Avaaz, prin care le cerem guvernelor oprirea procesului de sufocare a oceanelor. Dupa ce se vor strange un milion de semnaturi, Avaaz va lansa campanii concentrate pe poluatorii de top, pentru a intensifica presiunile asupra acestora si a le solicita sa actioneze.

Comunitatea Avaaz a luptat neinfricat pentru protejarea magnificelor paduri tropicale si a unor zone vaste din oceanele noastre. Acum suntem in al doisprezecelea ceas: trebuie sa-i venim de hac poluarii cu plastic, pentru ca altfel ne va veni ea noua de hac.

Dati vestea mai departe! Este foarte important sa reducem consumul de plastic, fiindca aceasta este o problema globala.

O imagine realizata de o eleva din clasa a-8a din Hawaii; Mai multe imagini realizate de copii pe aceasta tema, aici: NOAA Marine Debris Program

Imagine homepage: Sallie S.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri